Menu
Kylian Mbappé og resten av PSGs stjernegalleri hevet gode lønninger i 2022. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Rapport: PSG satte rekord – 7,8 milliarder i lønnsutgifter

Den franske storklubben Paris Saint-Germain hadde i 2022 lønnsutgifter på 7,8 milliarder kroner, viser en rapport fra analyseselskapet Football Benchmark.

Av NTB | 11.01.2023 13:55:19

Arbeidsliv: Selskapet skriver i sin rapport at gigantklubbens enorme utgifter bunner i kjøpene av Lionel Messi, Sergio Ramos og Achraf Hakimi sommeren 2021. I tillegg skrev Kylian Mbappé under på en ny, svært lukrativ kontrakt i fjor sommer, samt at brasilianeren Neymar hever solid lønn.

Den franske hovedstadsklubben har investert heftig på overgangsmarkedet de siste årene i jakten på å vinne mesterligaen. Det har de så langt ikke klart å gjøre.

PSG er eid av Qatars sportsinvesteringsselskap (QSI), som ledes av Nasser al Khelaifi.

De skyhøye kostnadene førte til at klubben i 2021/22 bokførte nærmere fire milliarder i tap. I september ble klubben ilagt en bot av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for brudd på Financial Fair Play-reglene.

Antonio Di Cianni er sjef for fotballøkonomi og strategi i Football Benchmark. Til The Athletic sier han at litt av grunnen til klubbens økonomiske tap er at de ikke tjener så mye på TV-rettigheter.

Real Madrid ligger på annenplass på Football Benchmarks oversikt. De hadde i 2022 lønnsutgifter pålydende 5,5 milliarder kroner, mens Premier League-klubben Manchester City betalte 4,4 milliarder i lønn.

(©NTB)