Menu
Den kinesiske utsendingen Li Hui blir mottatt i Moskva av utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP / NTB

Utenriksminister Lavrov: alvorlige hindringer i veien for fredsforhandlinger om Ukraina

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov fortalte fredag en kinesisk utsending at det er «alvorlige hindringer» i veien for fredssamtaler om Ukraina.

Av NTB | 26.05.2023 18:38:48

Krig og konflikter: I møte med spesialutsendingen Li Hui la Lavrov skylden på Ukraina og Vesten for den situasjonen som er oppstått.

– Den russiske utenriksministeren gjentok Moskvas forpliktelse til å få på plass en politisk-diplomatisk løsning på konflikten, men understreket at det er alvorlige hindringer i veien for en gjenopptakelse av fredsforhandlinger, hindringer som skyldes Ukraina og dets vestlige rådgivere og veiledere, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Under møtet med Li, som var Kinas ambassadør i Moskva fra 2009 til 2019, roste Lavrov det han omtalte som Kinas balanserte holdning til Ukraina.

Den kinesiske utsendingen møtte president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv tidligere i måneden.

Etter utbruddet av krigen i februar 2022 har Russland og Kina forsterket sitt partnerskap, og Kina har omhyggelig avstått fra å kritisere den russiske krigføringen.

Kina har lagt fram en såkalt 12-punktsplan for Ukraina, der våpenhvile er ett av dem. Men planen omfatter ikke tilbaketrekking av russiske styrker fra det østlige Ukraina og andre okkuperte områder, et ufravikelig krav fra Zelenskyj.

(©NTB)