Erling Braut Haaland brente mange store sjanser mot Leeds. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Uselvisk Haaland fikk kjeft av sjefen: – Du må ta den

Erling Braut Haaland brente mange sjanser da Manchester City slo Leeds 2-1 i Premier League. I tillegg fikk han kjeft for å la Ilkay Gündogan ta straffespark.

Av NTB | 06.05.2023 18:24:11

Sport: Gündogan hadde scoret begge Citys mål i kampen og tok ballen selvsikkert da vertene ble tildelt straffespark på stillingen 2-0 i det 83. minuttet.

Tyskeren bommet, og City-manager Pep Guardiola var slett ikke fornøyd. Han hadde holdt Erling Braut Haaland overraskende lenge på banen, til tross for at nordmannen hadde en tung dag foran mål.

– Erling, du må ta den. Du må ta den, skrek spanjolen i retning Haaland etter at Gündogan mislyktes fra ellevemeteren.

Etter kampen forklarte både Guardiola og Gündogan seg om situasjonen til BBC.

– Det viser hvor sjenerøs og hyggelig Erling er. Hvis det er 4-0 med ti minutter igjen, kjør på. Men på 2-0? Erling er vår beste straffetaker, og han må ta den, sa Guardiola, ifølge VG.

– Først gjorde han det tydelig til Erling at han var ganske sint på grunn av det, og så tok han for seg meg. Det er som det er, sa Gündogan.

Dermed styrket serielederen i England sin posisjon på tabellen. Men 2-1 var dårlig betalt på en dag der City var overlegent best og skapte en drøss store sjanser.

Haaland brente fire-fem muligheter han normalt scorer på. Før pause satte han to skudd rett på Leeds-keeper Joel Robles, mens han ikke klarte å stokke beina da han kom alene med målvakten for tredje gang.

Like etter pause headet nordmannen i tverrliggeren for nesten åpent mål, mens han dunket ballen i stolpen i det 62. minuttet. Det var rett og slett ikke Haalands dag.

Hjemmelaget hadde en ballbesittelse på oppsiktsvekkende 83 prosent den første timen og styrte stort sett alt ute på banen.

Etter en frisk innledning satt den første ballen i mål i det 19. minuttet. Gündogan ble servert av Riyad Mahrez på kanten av 16-meteren og scoret med et velplassert skudd.

Åtte minutter senere doblet tyskeren ledelsen, igjen på pasning fra Mahrez og med en minst like kald avslutning som på 1-0.

1-2-målet kom nesten ut av ingenting. Leeds-spillerne vant et par hodedueller i forkant, men Akanji hadde tilsynelatende kontroll før han headet rett i beina på Rodrigo, som nådeløst scoret.

Seier til City og Haaland ble det uansett, og luken til toer Arsenal er økt til fire poeng når begge lag har fire kamper igjen å spille.

Leeds ligger på plassen over nedrykksstreken, men jaktes av Nottingham og Everton.

Erling Braut Haaland spilte samtlige 90 minutter for City, selv om Real Madrid venter i mesterligaens semifinale allerede tirsdag.

Det ble også unødvendig dramatisk for City da Rodrigo reduserte kort etterpå og skapte spenning. Men Guardiolas menn klarte å ri seieren i land.

Leeds sparket nylig manager Javi Gracia og hentet inn veteranen Sam Allardyce som redningsmann. Han fikk ikke til stort i City-kampen, selv om laget hans kom nær poeng på tampen.

City spilte fin fotball og hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Den største fikk Gündogan fra ellevemeteren, men Robles reddet tyskerens forsøk.