Menu
Politiet ved en innfartsvei til det store friluftsområdet Moreau Lake State Park, hvor en niårig jente ble meldt savnet i helga. Foto: Michael Hill / AP / NTB

USA: Savnet jente (9) funnet i skap hos kidnapper

En niårig jente som var savnet etter en campingtur i delstaten New York, er funnet i god behold etter to døgn. Fingeravtrykk på en løsepengelapp ble avgjørende.

Av NTB | 03.10.2023 07:52:22

Kriminalitet og rettsvesen: Hundrevis av mannskaper har deltatt i letingen etter Charlotte Sena, som forsvant fra Moreau Lake State Park i Saratoga, nord i delstaten i helgen.

Rundt to døgn etter at hun ble meldt savnet, ble fjerdeklassingen funnet i et skap hjemme hos den angivelige kidnapperen.

– Hun er funnet og er ved god helse. En mistenkt person er i varetekt, melder delstatspolitiet mandag, ifølge NBC News.

I kombinasjon med analyse av mobiltrafikk fra parkområdet ledet dette politiet til en bolig der jenta befant seg, ifølge Hochul.

– Det som skjedde, var helt usedvanlig, sa guvernøren på en pressekonferanse mandag kveld lokal tid.

Sena ble funnet i boligen straks etter at politiet kom og pågrep mannen.

– Hun visste at hun ble reddet. Hun visste at hun var i trygge hender, sier Hochul.

Familien varslet politiet da hun ikke hadde kommet tilbake etter et kvarter. Deretter ble sykkelen hennes funnet på stien, og politiet mistenkte raskt at hun var kidnappet.

Guvernøren sier hun er full av takknemlighet overfor politiet og alle som deltok i letingen etter niåringen, som nå er gjenforent med sin familie.

New York-guvernør Kathy Hochul sier til CNN og andre medier at en person la en lapp med løsepengekrav i familiens postkasse tidlig mandag morgen. Her fant politiet et fingeravtrykk som ga treff i deres database.

Niåringen var med familien på campingtur og hadde tatt en tur på egen hånd på sykkel i området lørdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: