Menu
Sudans hærsjef, general Abdel-Fattah Burhan, under et besøk hos styrkene sine tidligere i måneden. Foto: Sudans hær / AP / NTB

USA frustrert over manglende fredsvilje i Sudan

Kampene mellom regjeringshæren og deres tidligere allierte i RSF-militsen fortsetter i Sudan, og USA er frustrert over manglende fredsvilje.

Av NTB | 13.06.2023 22:28:52

Konflikten i landets blusset opp i april og framstår som et oppgjør mellom landets to mektigste generaler, hærsjefen Abdel Fattah al-Burhan og hans tidligere nestkommanderende, RSF-militsens leder Mohamed Hamdan Dagalo.

Flere våpenhviler er inngått, men blir brutt nesten før blekket har tørket. USA har sammen med Saudi-Arabia forsøkt å få i stand en forhandlingsløsning, men uten å lykkes. Frustrasjonen i Washington er nå økende.

– Vi mener å ha gitt dem alle muligheter, sier en høytstående kilde i amerikansk UD.

– De utnytter helt åpenbart ikke det formatet vi har gitt dem. USA rådfører seg nå med Saudi-Arabia og afrikanske stater om veien videre, sier kilden.

USA har innført sanksjoner mot begge de to generalene og advarte sist helg om at de vurderer å gi opp forsøkene på å megle mellom dem.

Over 1.800 mennesker er drept siden kampene brøt ut, og nesten 2 millioner mennesker er drevet på flukt fra sine hjem, ifølge Armed Conflict Location and Event Data Project.

(©NTB)

Flere nyheter: