Menu
USA evakuerte ambassaden sin i Khartoum natt til søndag. Dagen før var det fortsatt kamper i byen, til tross for at de stridende partene - landets hær og RSF-militsen - inngikk humanitær våpenhvile fredag. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

USA evakuerer ambassaden i Sudan

USA har evakuert ambassaden sin i Sudans Khartoum med hjelp fra amerikanske styrker og i samarbeid med RSF-militsen, opplyser RSF.

Av NTB | 23.04.2023 02:44:18

Krig og konflikter: Evakueringen skjedde natt til søndag med seks luftfartøy der amerikanske diplomater og deres familier ble evakuert fra Sudan.

Det opplyser den paramilitære gruppen RSF. Ifølge RSF skjedde evakueringen i samarbeid mellom dem selv og amerikanske styrker.

Pentagon hadde ved 2.30-tiden natt til søndag norsk tid ikke svart på henvendelser fra Reuters om å kommentere saken.

Fredag inngikk de krigførende partene i konflikten – RSF og regjeringshæren – humanitær våpenhvile som sammenfalt med feiringen av avslutningen på den muslimske fastemåneden ramadan. Våpenhvilen skulle vare i tre døgn, men det var både fredag og lørdag fortsatt kamphandlinger i hovedstaden.

Over 400 mennesker er drept og mer enn 3.500 såret siden kampene startet forrige lørdag, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Flere nyheter: