Menu
Et fartøy fra den kinesiske kystvakten med nummeret 5201 i baugen blokkerer BRP Malapascua fra den filippinske kystvakten ved atollen Second Thomas Shoal i Sør-Kinahavet 23. april. Nestenkollisjonen var en av flere spente situasjoner som oppsto da kinesiske fartøy konfronterte de filippinske i området. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

USA anklager den kinesiske kystvakten for å forstyrre filippinske fartøy

Amerikanske myndigheter mener Kinas kystvakt har forstyrret og hindret filippinske fartøy i Sør-Kinahavet. De ber om at Kina endrer framferd.

Av NTB | 29.04.2023 21:04:37

Politikk: – Vi ber myndighetene i Beijing om å avstå fra denne provoserende og utrygge oppførselen, sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag.

Den filippinsk kystvakten uttalte fredag at de var involvert i en konfrontasjon med kinesiske skip som drev farlige manøvre i Sør-Kinahavet sist helg.

Hendelsen fant sted mens filippinsk kystvakt var på patruljeoppdrag i det strategisk viktige farvannet – på samme tid som Kinas utenriksminister Qin Gang møtte Filippinenes president Ferdinand Marcos Jr. og den filippinske utenriksministeren i Manila.

Ifølge kystvakten ble deres skip blokkert av kinesiske skip nær Pagasa Island, det største territoriet som Filippinene gjør hevd på i Sør-Kinahavet.

(©NTB)

Flere nyheter: