Menu
Wout Weghorst har her akkurat scoret sitt første mål for Manchester United. Det kom rett før pause i den første av to semifinaleoppgjør mot Nottingham Forest i ligacupen. Foto: Tim Goode / PA / AP / NTB

United nær finale på Wembley – Weghorst åpnet målkontoen

Wout Weghorst gjorde sin første Manchester United-scoring da Nottingham Forest ble slått 3-0 i lagenes første av to semifinaleoppgjør i ligacupen.

Av NTB | 25.01.2023 23:05:08

Sport: Nederlenderen doblet Uniteds ledelse på en returball kort tid før pause. Målet kom i Weghorst tredje kamp som lånespiller for storklubben.

Gjestene fra Manchester gikk tidlig opp i 1-0. Etter seks minutter tok brennhete Marcus Rashford med seg ballen fra egen banehalvdel og stormet opp langs kanten. Han driblet seg inn i Forest-boksen og la ballen forbi Wayne Hennessey.

Engelskmannen har scoret elleve ganger siden VM. Han har funnet nettmaskene i ti av Uniteds elleve siste kamper.

På tampen la Bruno Fernandes på til 3-0. Han traff på et lavt skudd på kanten av 16-meteren. Resultatet kom etter to seiersløse United-kamper.

– En flott kveld for oss. Det er alltid spesielt å score mål, og du foretrekker å få gjort unna det første så fort som mulig. Jeg synes også at det kom på et viktig tidspunkt i kampen. Det ga oss en god følelse inn i pausen, sa Weghorst til Sky Sports.

I andre omgang greide aldri vertene å true et dominant bortelag.

Kampen var Manchester Uniteds første på Forests stadion siden 8-1-seieren i 1999. Da gjorde Ole Gunnar Solskjær fire mål som innbytter.

Tirsdag fikk Newcastle med seg 1-0 borte mot Southampton og er i rute til å seg til ligacupfinalen på Wembley 26. februar.

Turneringen kan gjøre slutt på Manchester Uniteds trofétørke. Klubben har ikke vunnet sølvtøy siden 2016/17-sesongen.

Nottingham Forest kviknet til utover i førsteomgangen, og det tok av på City Ground da Sam Surridge trodde han hadde gjort 1-1. Etter en videosjekk ble scoringen annullert for offside.

Returmøtet spilles på Old Trafford onsdag i neste uke. Der må Nottingham Forest gjøre noe helt ekstraordinært for å skape spenning igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: