Marcus Rashford scoret mot Betis og trygget Manchester Uniteds avansement i europaligaen. Foto: Jose Breton / AP / NTB

United kontrollert videre i Europa – Rashford scoret igjen

Betis gjorde et realt forsøk på å snu 1-4 på hjemmebane, men Marcus Rashford scoret det eneste målet da Manchester United nådde kvartfinalen i europaligaen.

Av NTB | 16.03.2023 20:44:06

Sport: Med 1-0-seier torsdag går Rashford og lagkameratene videre fra åttedelsfinalen med 5-1-seier sammenlagt.

Den formsterke United-spissen hadde nettopp brent to store sjanser før han bestemt feide ballen ned i hjørnet i kampens 56. minutt. Da kunne gjestene puste lettet ut etter tidvis å ha blitt satt på prøve av et tent Betis-lag.

Vingen Juanmi var aktiv og kom til flere sjanser for et hjemmelag som satset på høyt tempo og overganger. Veteranen Joaquin (41) dundret dessuten et langskudd i stolpen etter ti minutter.

– Vi visste at de ville gå løs på oss de første 20 minuttene, og at det ville være viktig å komme seg gjennom det. Det har vært to gode kamper. Betis er et bra lag, så vi visste at det ikke var en lett trekning, sa United-kaptein Harry Maguire til BT Sport.

United tok mer og mer kontroll over kampen etter pause. I minuttene etter Rashford-scoringen kom både Maguire og Jadon Sancho til store muligheter uten å treffe. Det skal også nevnes at Betis-keeper Rui Silva gjorde en god kamp og stoppet det meste.

I sluttminuttene nådde Juanmi en håndfull brente storsjanser. Det ville seg rett og slett ikke for Betis, som endte målløs på hjemmebane.

Rashford har scoret 27 ganger på 43 kamper i alle turneringer denne sesongen. Han blir en nøkkelmann for United i en hektisk sesonginnspurt og ble hvilt den siste halvtimen torsdag.

Hvem United møter i europaligaens kvartfinale, får de vite fredag. Da trekkes neste runde i alle de tre europacupene. Juventus, Sevilla og Feyenoord løste også billett i tidligkampene torsdag.

Sistnevnte vant 7-1 over ukrainske Sjakhtar Donetsk med den norske landslagsspilleren Marcus Holmgren Pedersen som ubenyttet reserve.

United-keeper David de Gea ble holdt i aktivitet også utover i kampen, og en kombinasjon av godt målvaktsspill og slurvete avslutninger holdt gjestenes bur rent.

United fortsetter dermed sin suksessrike reise i cupene under Erik ten Hag. Laget vant ligacupen i forrige måned og skal spille kvartfinale i FA-cupen mot Fulham kommende helg.