Joshua King avslutter over mål i returkampen mellom Fenerbahçe og Sevilla i europaligaen. Foto: AP / NTB

Tidlig innhopp for King da Fenerbahçe ble utslått

Joshua King ble byttet inn for Fenerbahçe etter et drøyt kvarter av europaligakampen mot Sevilla. Han var med å skape spenning, men 1-0-seier var ikke nok.

Av NTB | 16.03.2023 20:54:05

Sport: Sevilla ledet 2-0 etter hjemmekampen og sto imot i heksegryta i Istanbul selv om Fenerbahçe dominerte og skapte mange sjanser.

King måtte inn på kort varsel da Michy Batshuayi ble båret ut med skade. Belgieren lot til å pådra seg en lyskestrekk da han sprintet ut av eget felt for å starte en kontring etter dødball. Han hadde tydelig store smerter. Han pekte mot lysken da han fikk medisinsk assistanse og holdt seg for ansiktet mens han litt senere ble båret ut.

King varmet opp i all hast og erstattet spissen. Han ble utelatt fra Ståle Solbakkens tropp til de forestående EM-kvalifiseringskampene fordi han «ikke er der vi vil at han skal være», som Solbakken sa det.

Dommeren lot først situasjonen passere, men etter VAR-titting konkluderte han med at Telles hadde armen rett ut bak kroppen og brukte den til å blokkere innlegget.

Fenerbahçe dominerte kampen og satte Sevilla-målet under press. King hadde en stor sjanse i det 51. minutt da han brystet med seg et innlegg og avsluttet på akrobatisk vis. Ballen gikk over mål.

Arda Güler og Valencia hadde også gode avslutningsforsøk.

Flere Fenerbahçe-spillere appellerte til publikum om å slutte å kaste ting, og kampen kom etter hvert i gang igjen. Hjemmelaget fortsatte å presse, men fikk ikke inn målet som ville tatt kampen til ekstraomganger.

Sevilla har vunnet europaligaen fire ganger de siste ti årene og er igjen blant de åtte siste.

Sivasspor prøvde å revansjere 0-1 fra bortekampen, men måtte tåle et 1-4-tap etter å ha tatt ledelsen ved Erdogan Yesilyurt. Arthur Cabral og Nikola Milenkovic vendte kampen før et selvmål punkterte den. Etter at vertenes Hakan Arslan ble utvist, satte Gaetano Castrovilli punktum.

Ulvestad pådro seg et gult kort.

Fenerbahçe og skapte spenning da Enner Valencia scoret på straffespark i slutten av første omgang. Foranledningen var et innlegg fra Ferdi Kadioglu som traff armen til Alex Telles.

Et stykke ut i 2. omgang måtte kampen avbrytes en stund fordi publikum bak Sevilla-målet kastet gjenstander inn på banen. Sevilla-spillere plukket opp lightere og viste dem til dommeren. Keeper Marko Dmitrovic tok seg til hodet og ble liggende nede en stund etter å ha blitt truffet.

Også Fredrik Ulvestad fikk et tidlig innhopp i en europacupkamp i Tyrkia torsdag. Han kom inn for Sivasspor før det var spilt et kvarter av returkampen mot Fiorentina i conferenceligaen. Charis Charisis satte seg ned og tok seg til låret etter å ha vært med å klarere et hjørnespark, og Ulvestad kom inn.