Menu
En Unicef-lastebil fotografert utenfor et barnehjem i Khartoum der over 70 barn døde mens kampene hindret evakuering. Unicef sier rundt 300 barn er reddet. Foto: Nazim Sirag / AP / NTB

Unicef: 300 barn reddet fra barnehjem i Sudan – 71 døde

Rundt 300 barn er reddet fra et barnehjem i Sudans hovedstad etter at kampene hindret dem i å komme seg vekk, opplyser Unicef. 71 barn på barnehjemmet er døde.

Av NTB | 08.06.2023 09:19:06

Krig og konflikter: Dødsfallene skyldes sykdom og mangel på mat og understreker den høye prisen landets sivile betaler for kampene mellom regjeringshæren og den paramilitære gruppen RSF. Kampene har pågått siden midten av april.

En talsperson for FNs barneorganisasjon Unicef sier 300 barn fra barnehjem Al-Mayqoma i Khartoum er flyttet til et tryggere sted et annet sted i landet.

Helse- og sosialdepartementene i Sudan har tatt over ansvaret for barna, mens Unicef har gitt humanitær bistand, inkludert helsehjelp, mat, undervisning og lek, skriver talspersonen i en epost til nyhetsbyrået AP.

Han sier barna har vært gjennom en helsesjekk og forsikrer at «alle barn som trenger sykehusbehandling, skal få tilgang til helsehjelp».

(©NTB)

Flere nyheter: