Menu
Ulrikke Eikeri er klar for semifinale i mixed double. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Ulrikke Eikeri til semifinale i mixed double i Roland-Garros

Ulrike Eikeri og argentinske Maximo Gonzalez vendte til seier og er klare for semifinale i mixed double i Roland-Garros.

Av NTB | 04.06.2024 18:23:00

Sport: De møtte japanske Miyu Kato og tyske Tim Pütz og fikk hard medfart i første sett, men kom tilbake og avgjorde kampen i supertiebreak. Sifrene ble 1-6, 7-5, 10-8.

Kampen på Simonne-Mathieu-banen varte en time og 17 minutter.

Seieren betyr at to norske tennisspillere ble klare for semifinale i Roland-Garros tirsdag. Litt tidligere fikk Casper Ruud walkover da Novak Djokovic trakk seg fra turneringen på grunn av en kneskade.

Eikeri spilte finale i mixed double i Roland-Garros for to år siden, da sammen med Joran Vliegen. I år skulle han stått på motsatt side av nettet i åttedelsfinalen, men han og Barbora Krejcikova måtte gi walkover.

Motstander i semifinalen blir enten 2.-seedede Laura Siegemund og Edouard Roger-Vasselin eller 6.-seedede Erin Routliffe og Michael Venus. De møtes i kvartfinale onsdag ettermiddag, og samme kveld skal vinnerne spille semifinale mot Eikeri og Gonzalez.

Tyske Siegemund og franske Roger-Vasselin spilte sin åttedelsfinale tirsdag kveld, etter at det norsk-argentinske paret var klare for semifinale, og vendte til seier over Ena Shibahara og Nathaniel Lammons i tre sett.

Vera Zvonareva og Mirra Andrejeva vant 6-3, 6-2.

Duoen Zvonareva og Andrejeva kan skilte med en solid kombinasjon av ungdommelig pågangsmot og rutine. Førstnevnte er 39 år, mens Andrejeva kun er 17.

31-årige Eikeri og 40-årige Gonzalez har trengt å spille bare to kamper for å ta seg til semifinale. Begge er vunnet i tre sett.

Eikeri spilte to kamper tirsdag. Tidligere på dagen ble hun og makker Ingrid Neel fra Estland slått ut av kvinnenes doubleturnering i åttedelsfinalen.

(©NTB)