Menu
Verdensener Novak Djokovic har trukket seg fra Roland-Garros på grunn av en kneskade. Dermed er Casper Ruud klar for semifinale. Foto: Thibault Camus, AP / NTB

Casper Ruud til semifinale på walkover: – Ikke slik jeg ville det

Verdensener Novak Djokovic trekker seg fra Roland-Garros. Dermed går kvartfinalemotstander Casper Ruud til semifinale på walkover.

Av NTB | 04.06.2024 18:03:00

Sport: Djokovic klaget over knetrøbbel etter at han mandag slet seg videre med seier over Francisco Cerundolo.

– Jeg vet ikke hva som vil skje i morgen eller etter i morgen, om jeg vil være i stand til å gå på banen og spille. Jeg håper det. La oss se hva som skjer, sa Djokovic.

Tirsdag ettermiddag bekreftet arrangøren i en uttalelse at Djokovic har trukket seg.

– På grunn av en ødelagt menisk i høyre kne, oppdaget i en MR-undersøkelse utført i dag, er Novak Djokovic tvunget til å trekke seg fra Roland-Garros, står det.

Nå får Ruud en hviledag onsdag, før han møter Alexander Zverev eller Alex de Minaur i semifinale fredag.

– Det var ikke slik jeg ville ta meg til semifinale her, men jeg er veldig fornøyd med seieren min i går, og med at jeg får enda en sjanse til å spille på den siste fredagen. Mine beste ønsker om hurtig bedring til Novak, skrev Ruud på Facebook.

– Håper å se ham tilbake på banen snart.

Tidlig i 2. sett fikk Djokovic en vridning i kneet og brukte en medisinsk timeout. En fysoterapeut ga ham behandling både da og under de påfølgende sidebyttene. Djokovic tok det en turneringslege opplyste var den største tillatte dose av smertestillende og betennelsesdempende medikamenter.

Djokovic har vunnet 24 Grand Slam-titler, inkludert Roland-Garros tre ganger. Han slo Ruud i finalen i fjor.

Nå er det klart at Jannik Sinner blir ny verdensener mandag. Italieneren feiret ved å slå ut Grigor Dimitrov i tre strake sett med sifrene 6-2, 6-4, 7-6 (7-3). Han avgjorde kampen ikke lenge etter at Djokovic kastet inn håndkleet.

Sinner møter Carlos Alcaraz eller Stefanos Tsitsipas i semifinalen. Med finaleplass i Roland-Garros ville Sinner blitt verdensener uansett hvor godt Djokovic gjorde det.

Djokovic har slitt med kneet de siste ukene, men han holdt det for seg selv helt til mandag kveld, etter kampen mot Carundolo.

Serberen har vunnet 18 kamper og tapt seks så langt i sesongen, og han har ennå ikke vært i en finale så langt i 2024. Han måtte til finale i Paris for å kunne beholde førsteplassen på rankingen.

(©NTB)