Menu
Illustrasjonsbilde: Gorm Kallestad NTB/Scanpix

Ukrainske flyktninger raider matutdelingssentre på Haugalandet

Mange ukrainske flyktninger raider matutdelingssentre på Haugalandet. Pengene de får fra NAV sender de hjem til familiene i Ukraina.

Av tomas | 08.12.2023 20:31:02

Sosiale forhold: Mange ukrainske flyktninger raider systematisk matutdelingssentre på Haugalandet. Det hevder flere kilder overfor Radio Haugaland.

Kildene driver med frivillig arbeid, hvor de deler ut mat til fattige som er i en vanskelig situasjon av ulike årsaker. De forteller også at det kan virke som om dette er satt i system, men det kan ikke bekreftes.

De samme historiene kommer også fra flere av våre kilder i Stavanger, Bergen og Oslo. Ukrainske flyktninger reiser rundt på de forskjellige matutdelings-sentrene og henter mat. Pengene de får fra NAV sender de hjem til familiene sine i Ukraina.

Kildene hevder også at dette går ut over de som virkelig trenger mat for å overleve en tøff økonomisk hverdag. Nå vurdere enkelte av de frivillige organisasjonene å endre på systemet, slik at maten går til de som virkelig trenger det.

Siden Russerne invaderte Ukraina i februar 2022, har det kommet tusenvis av flyktninger til Norge. Ukrainerne får dekket både bolig og penger til livsopphold fra NAV. De får også en del gunstige tilskudd som nordmenn ikke får.

Men i Ukraina sitter også en del familier som ikke har råd til mat, bolig og klær. Derfor sender de ukrainske flyktningene pengene hjem til sine familier, bekrefter flere ukrainske flyktninger til Radio Haugaland.

Oppdatering fredag 8.desember kl.21.40. Artikkelen er oppdatert med at mange systematisk henter mat fra de forskjellige matutdelingsentrene på Haugalandet. Det første innlegg gav inntrykk av at alle Ukrainere gjør dette. Det stemmer ikke. Det er også mange av dem som er i jobb, bidrar med frivillig arbeid og andre samfunnsnyttige ting.

Flere nyheter: