Menu
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock snakker med Ukrainas energiminister Herman Halushchenko under et besøk på et varmekraftverk som er blitt ødelagt i et russisk angrep. Bildet ble tatt 21. mai. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Ukraina: Massive russisk angrep mot Ukrainas strømnett

Russiske rakett- og droneangrep har ødelagt energiverk i fem av Ukrainas fylker, opplyser selskapet som driver landets strømnett, Ukrenergo.

Av NTB | 01.06.2024 08:13:06

En kommandant i Ukrainas luftvåpen sier samtidig at Ukraina har skutt ned 35 av 53 russiske raketter, samt 46 av 47 droner.

Energiverkene som ble rammet tidlig lørdag morgen, ligger i alle deler av landet: Donetsk i øst, Zaporizjzja og Dnipropetrovsk i sørøst, Kirovohrad sentralt i landet og Ivano-Frankivsk i vest.

Ifølge Ukrenergo er det sjette gang siden mars at Russland gjennomfører et «massivt og komplekst» angrep mot landets sivile energianlegg.

Russland har de siste tre månedene trappet opp angrepene for å ødelegge Ukrainas kraftforsyninger. Angrepene har blant annet rammet vannkraftanlegg og varmeenergiverk. De har forårsaket omfattende strømbrudd og presset Ukraina til rekordhøy kraftimport.