Menu
Ada Hegerberg er som alltid populær blant publikum. Her sammen med noen av dem som kom til Ullevaal for å se kvinnelandslaget møte Italia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hegerberg: – Viktig for meg å være med gjengen

Ada Hegerberg har jobbet hardt for å rekke slutten av sesongen. Tross lite kamptrening vil hun hjelpe landslaget på veien mot EM.

Av NTB | 01.06.2024 08:53:07

Sport: – Jeg var ute et par måneder, men jeg har jobbet hardt med fysioen hjemme i Lyon, og jeg rakk de siste finalene med klubben. Det var en veldig god jobb, og så var det viktig for meg å komme hit og være med gjengen, for å kunne bidra, sa hun til NTB etter 0-0-kampen mot Italia.

Seks dager etter at hun ble byttet inn ti minutter før full tid i Lyons finaletap for Barcelona i mesterligaen, fikk hun en halvtime på Ullevaal.

Det gikk et brus av forventning gjennom publikum da hun ble byttet inn, men hun maktet ikke å vippe kampen Norges vei.

– Vi prøver egentlig bare å makse mest mulig så jeg kan gjøre mitt beste for laget, sier Hegerberg.

Av de seks kampene som er spilt i Norges EM-kvalifiseringsgruppe, er fredagens oppgjør på Ullevaal det eneste som ikke har endt med hjemmeseier. Italias bortepoeng kan vise seg viktig når status skal gjøres opp i juli, men Hegerberg ser ikke mørkt på utfallet.

– Jeg synes ikke vi skal være skuffet, men ta med oss at det er utrolig mye rom som vi kan utnytte bedre. Det kan vi ta tak i med en gang, sier hun.

Denne gang er det bare fire dager til Norge møter samme motstander igjen. Med en seier i Ferrara tirsdag vil Norge være tilbake i god posisjon til løse EM-billett allerede i sommer.

– Vi skal restituere godt og forberede oss til matchen, sier Hegerberg.

Landslagssjef Gemma Grainger sier at hun nøye vurderer bruken av Hegerberg under denne samlingen, og at hun snakker med spilleren om det.

– Det var en jevn match, og begge lag hadde sjanser til å vinne. Det var mye positivt. Vi var gode defensivt, og det er viktig å holde nullen. Så vet vi at det går an å skape enda skarpere sjanser, sier Hegerberg.

(©NTB)

Flere nyheter: