Menu
Den tyske kjøretøys- og våpenprodusenten Rheinmetalls verdi har styrket seg så mye at selskapet nå blir del av DAX-indeksen på Frankfurt-børsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ukraina-krigen sender Rheinmetall inn på DAX-indeksen

Krigen i Ukraina har styrket den tyske våpenprodusenten Rheinmetall nok til å bli inkludert på DAX-indeksen på børsen i Frankfurt.

Av NTB | 20.03.2023 04:04:07

Økonomi og næringsliv: DAX er en indeks over de 40 største selskapene på Frankfurt-børsen. Mandag blir Rheinmetall innlemmet i indeksen. Til nå har Rheimetall vært med på MDAX-indeksen.

Inkluderingen på DAX-indeksen betyr at helseselskapet Fresenius Medical Care (FMC) fjernes og overføres til MDAX.

Rheinmetalls markedsverdi er nå på rundt 10,4 milliarder euro, nærmere 119 milliarder kroner. Aksjens verdi har mer enn doblet seg etter at Russland invaderte Ukraina i februar i fjor.

Rheinmetall lager blant annet kanonene til Leopard 2-stridsvognene, en stridsvogntype som for tiden flere europeiske land er i ferd med å sende til Ukraina. Rheinmetall står også bak kanonen på Panzerhaubitze 2000, en langtrekkende haubits som brukes av den ukrainske hæren.

Rheinmetall ser for seg rask vekst i år fordi europeiske land styrker forsvarsbudsjettene sine. Det norske oljefondet eier 2,21 prosent av Rheinmetall.