Menu
Uefa-president Aleksander Ceferin møter motbør. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Ukraina fordømmer ny Uefa-linje – boikotter alle fotballturneringer med russisk deltakelse

Det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der Russland tas inn i varmen igjen. Samtidig rettes det flengende kritikk mot Uefa.

Av NTB | 27.09.2023 11:32:40

Sport: Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

Uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar Russland delta i EM-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt.

Det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten Russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord.

Den nye linjen fra Uefa faller ikke god jord i Det ukrainske fotballforbundet (Uaf).

Ukrainerne retter en streng anmodning om at totalforbudet mot russisk deltakelse som både Uefa og Det internasjonal fotballforbundet (Fifa) vedtok etter invasjonen opprettholdes.

«Uaf bekrefter at vi ikke vil delta i noen konkurranser med deltakelse av russiske lag, og appellerer til andre Uefa-medlemmer om å boikotte mulige kamper med deltakelse av lag fra den russiske føderasjonen», heter det i torsdagens uttalelse.

Deretter bes Uefa om å omgjøre tirsdagens beslutning.

– Ved å utestenge barn fra våre turneringer, vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering, uttalte han onsdag.

Fotballforbundene i Danmark og England har allerede varslet at de ikke vil følge om Uefa-vedtaket. Norges Fotballforbund sier til NTB at de vurderer saken.

«Uaf fordømmer på det sterkeste Uefa-avgjørelsen om en retur av U17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.

Det europeiske forbundets president Aleksander Ceferin vil ikke utelukke russerne fra U17-nivået.

(©NTB)

Flere nyheter: