Menu
Brannfolk jobber med å slukke en brann på et oljelager i Azov i Russland tirsdag. Foto: Det russiske krisedepartementet via AP / NTB

Ukraina bak droneangrep mot russiske oljelagre

Oljelagre i den russiske regionen Rostov sto i brann etter et droneangrep natt til tirsdag, ifølge guvernøren. Ukraina sier til AFP at det var de som sto bak.

Av NTB | 18.06.2024 12:13:02

Økonomi og næringsliv: – Ifølge foreløpige opplysninger, er det ingen drepte eller sårede, skrev guvernør Vasilij Golubev på Telegram natt til tirsdag.

Han sier angrepet skjedde i den sørrussiske byen Azov. Byen ligger innerst i Azovhavet, rundt 150 kilometer øst for ukrainske Mariupol.

En ukrainsk forsvarskilde sier til nyhetsbyrået AFP at det var deres styrker som sto bak angrepet.

– Ukraina vil fortsette med slike dronesanksjoner mot Russlands oljelagre for å minske fiendens økonomiske potensial, som gir dem ressurser til å føre krig mot Ukraina, sier kilden.

Rundt 200 brannfolk og annen kriseberedskap rykket ut til brannene, som rammet et område på 3200 kvadratmeter, ifølge Russlands krisedepartement.

Russland har flere ganger i løpet av krigen angrepet Ukrainas energiinfrastruktur, noe som har satt landets strømforsyning under hardt press.