Menu
Anne Kjersti Kalvå gjorde en meget sterk innsats tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Udnes Weng mistet ledertrøyen i Tour de Ski – Karlsson overlegen i Oberstdorf

Anne Kjersti Kalvå ble nummer tre på 10-kilometeren i Tour de Ski i Oberstdorf tirsdag. Frida Karlsson var i egen klasse. Tiril Udnes Weng mistet ledertrøyen.

Av NTB | 03.01.2023 15:45:22

Sport: Udnes Weng, Karlsson og finske Kerttu Niskanen delte sammenlagtledelsen i Tour de Ski foran tirsdagens renn. Nå er Karlsson i ensom ledelse foran Udnes Weng.

– Jeg var forberedt på at ledertrøyen skulle ryke. Jeg hadde bestemt meg for at det viktigste i dag var at jeg skulle være på skuddhold til i morgen. Nå blir det en morsom jaktstart, sa Tiril Udnes Weng til Viaplay.

– Det er litt sånne dager man har i touren, at noen dager koster litt ekstra. Jeg er glad jeg berget såpass bra, og jeg har aldri gått så bra på en intervallstart før, fortsatte hun.

– Det er kult å ha ledertrøyen, sa Frida Karlsson til Viaplay.

Kerttu Niskanen hadde ikke sin beste dag og tapte et betydelig antall sekunder. Hun var slått med 40,7 sekunder i mål. Likevel ble det femteplass i rennet.

En annen finsk løper, Krista Pärmäkoski, ble nummer to i mildværet i Oberstdorf tirsdag. Hun var slått av Karlsson med 16,6 sekunder. 1,5 sekunder bak henne fulgte Kalvå.

Verdenscupleder Tiril Udnes Weng måtte nøye seg med fjerdeplass. Hun var slått med 20 sekunder av Karlsson i mål.

Silje Theodorsen ble tredje beste norske jente i tirsdagens renn. Hun endte på åttendeplass, 46,9 sekunder bak Karlsson. To plasser bak seg hadde hun Heidi Weng.

Langløpsspesialisten Astrid Øyre Slind fortsetter også å imponere i verdenscupen. Tirsdag delte hun 11.-plassen med amerikanske Rosie Brennan. De var slått med temmelig nøyaktig minuttet.

Margrethe Bergane gikk inn til en solid 13.-plass, mens Lotta Udnes Weng endte som nummer 15.

Mathilde Myhrvold og Julie Myhre endte lenger ned på listene.

For Jessie Diggins fortsatte Tour de Ski-marerittet tirsdag. Den amerikanske stjernen virker å være helt ute av form. På 10-kilometeren i Oberstdorf endte hun igjen langt bak de beste.

Fasiten ble 40.-plass, mer enn to minutter bak Frida Karlsson.

Mildvær med regn i lufta gjorde forholdene spesielle i Tyskland.

Onsdag er det jaktstart i Oberstdorf over 20 kilometer i fri teknikk. Der går løperne ut med utgangspunkt i resultatlista fra tirsdagens renn. Dermed vil Karlsson ha et betydelig forsprang fra start.

Etter onsdagens jaktstart i snøfattige Oberstdorf forflytter Tour de Ski-sirkuset seg videre til Val di Fiemme. Der står sprint, 15 kilometer og den avsluttende beryktede monsterbakken på programmet.

(©NTB)

Flere nyheter: