Menu
Nasjonalt ankomstsenter i Råde har fått tillatelse til å sette opp et telt på 450 kvadratmeter. Foto: Jil Yngland / NTB

UDI får sette opp gigatelt ved Nasjonalt ankomstsenter i Råde

UDI har fått innvilget en søknad om å sette opp et telt på 450 kvadratmeter på naboeiendommen til Nasjonalt ankomsenter i Råde.

Av NTB | 13.11.2023 20:50:07

Politikk: Årsaken er pågangen av flyktninger, skriver Fredriksstad Blad.

– I juli og august opplevde vi en tredobling av asylankomstene fra Ukraina, og dersom ankomsttallene for de siste par måneder holder seg, kan det komme så mange som 60.000 asylsøkere fra Ukraina i 2024, skriver UDI i søknaden ifølge avisen.

Teltet skal settes opp på nabotomten, mellom Mosseveien og McDonalds i Råde, og gjerdes inn. Det vil bli montert duk på gjerdene for å hindre innsyn.

– En midlertidig ankomsthall er nødvendig for å sikre at asylsøkere ikke må stå ute enten det kommer veldig mange på kort tid, eller dersom det oppstår uforutsette hendelser ved Nasjonalt ankomstsenter, skriver UDI.

Ventetiden i den midlertidige ankomsthallen skal være så kort som mulig, men det blir også en del med senger og familierom, slik at søkere kan sove dersom de kommer sent eller om natten.

Det skal leies inn sanitærvogner, og oppvarmingen av teltet vil bli besørget av innleide gass- eller lignende aggregater. Driftsoperatøren ved ankomstsenteret skal også drifte telthallen.

(©NTB)

Flere nyheter: