Menu
Niclas Füllkrug sikret ett poeng mot Sveits. Foto: Frank Augstein / AP Photo / NTB

Tyskland reddet gruppeseieren i EM – Füllkrug ordnet 1-1 mot Sveits på tampen

Tyskland så ut til å gi fra seg gruppeseieren i gruppe A i EM, men på overtid dukket Niclas Füllkrug opp og headet inn 1-1. Det sikret dem tabelltoppen.

Av NTB | 23.06.2024 23:13:26

Sport: To minutter på overtid steg 31-åringen til værs og styrte inn utligningen.

Det sikret Tyskland deres sjuende poeng i årets EM, mens Sveits avslutter gruppespillet med fem poeng. Dermed er de begge klare for sluttspillet.

Tyskland imponerte i EMs to første runder, men slet lenge med å finne rytmen mot et godt organisert sveitsisk lag på den humpete gressmatten i Frankfurt.

Etter halvtimen spilt havnet de også under i det tyskspråklige oppgjøret. Dan Ndoye rev seg løs fra Jonathan Tah og pirket inn Remo Freulers innlegg med skotuppen til 1-0. Det holdt til slutt til avansement fra gruppespillet.

Førsteplassen i gruppe A møter andreplassen i gruppe C i åttedelsfinalen. I skrivende stund er det Danmark som har den plassen. Andreplassen i gruppe A møter på sin side andreplassen i gruppe B, som per nå er Italia.

Tyskland var allerede klare for avansement før søndagen. I åpningskampen ble Skottland knust 5-1, før det ble 2-0 mot Ungarn runden etter. Sveits sto med fire poeng og var mer eller mindre klar for sluttspillet før runden.

Manuel Neuer ble historisk da han startet søndagens kamp. Tyskeren var på banen i sin 18. EM-kamp og gikk med det forbi Gianluigi Buffon som historiens mestspillende keeper i et europamesterskap.

(©NTB)

Flere nyheter: