Menu
Hansi Flick fikk sparken søndag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Tyske stjerner vil ha Sammer som ny landslagssjef

Det tyske fotballikonet Lothar Matthäus er én av flere tidligere stjerner som peker på Matthias Sammer som det åpenbare valget som ny landslagssjef.

Av NTB | 11.09.2023 16:34:33

Sport: Den tyske toppjobben er ledig etter at Hansi Flick fikk sparken søndag.

– Jeg vet at Matthias Sammer er klar til å ta over landslaget, sier Lothar Matthäus mandag.

Flick fikk hard medfart i tyske medier etter det pinlige 1-4-tapet for Japan lørdag, Tysklands tredje strake tap. Dagen derpå ble han sparket.

Tysklands fotballdirektør Rudi Völler, U20-landslagstrener Hannes Wolf og hans assistent Sandro Wagner har fått ansvaret for å lede laget i tirsdagens privatlandskamp mot Frankrike i Dortmund.

Samtidig raser debatten om hvem som bør bli ny landslagssjef. Matthias Sammer pekes på av mange. Han har imidlertid ikke hatt en trenerjobb siden 2005.

– Han har fulgt fotballen nesten daglig de siste årene. Jeg tror han kunne få tak på spillerne på sin helt egne måte, sier ikonet.

Sammer vant EM med Tyskland i 1996, og ble også Bundesliga-mester med Borussia Dortmund og Stuttgart som spiller. Han trente deretter Dortmund til ligagull i 2002.

Hans siste jobb var som trener i Stuttgart i 2005. Siden den gang har han vært sportsdirektør i det tyske forbundet fra 2006 til 2012, og fra 2012 til 2016 hadde han samme rolle i Bayern München.

Matthäus sier at hans førstevalg til å ta over landslaget er Jürgen Klopp, men sistnevnte har kontrakt med Liverpool fram til 2026. Det gjør Sammer enklere å ty til.

Men dersom Klopp kunne overtatt jobben neste høst, mener Matthäus at en «kortsiktig løsning» fram til EM i 2024 kunne være akseptabelt.

– I første omgang fram til EM i Tyskland, og så får vi se. Sammer ville absolutt være en veldig, veldig passende og anerkjent figur i den nåværende situasjonen. Han kan umiddelbart komme inn med nye impulser, sier han.

Asamoah tror ikke Rudi Völler «har noen ambisjoner» om å bli værende som landslagssjef etter Frankrike-kampen tirsdag.

Den tidligere Tyskland-spissen Kevin Kuranyi sier Völler passer perfekt for Tyskland akkurat nå, fordi «han er en legende, en autoritetsfigur. Alle setter pris på ham.»

Han understreker samtidig at det er viktig å raskt finne en god permanent løsning og peker på Sammer som toppkandidaten.

Eks-Bayern-trener Julian Nagelsmann og østerrikske Oliver Glasner, som trente Eintracht Frankfurt til europaligatittelen i 2022, er fremhevet som andre mulige navn.

Matthäus ser ikke på det som noe problem.

Den tidligere tyske landslagsspilleren Gerald Asamoah mener også at Matthias Sammer er et godt alternativ.

(©NTB)

Flere nyheter: