Menu
Journalist og forfatter Erlend Frafjord og regissør og produsent Bjørn Eivind Aarskog. FOTO: Filmhimmelen AS

TV-serie om Tina saken

Bjørn Eivind Aarskog sto også bak den mye omtalte dokumentarserien om Birgitte-saken som ble vist på TV 2 i 2018. Nå er han klar med en TV-serie i Tina-saken.

Av Egil M Solberg | 21.02.2023 20:54:08

Tina-saken: 17. mars slipper Stavanger-selskapet Filmhimmelen en ny tv-serie om Tina-saken på nettsiden hvemdreptetina.no.

Mannen i 50-årene fra Karmøy som ble dømt for drapet på Birgitte Tengs, var også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen (t.v.) i 2000.

Regissør og produsent Bjørn Eivind Aarskog sto også bak den mye omtalte dokumentarserien om Birgitte-saken som ble vist på TV 2 i 2018.

Videoopptaket av Tina Jørgensen og en venn som går forbi gatekjøkkenet Smuget er aldri blitt vist offentlig tidligere, skriver Aftenbladet.

Klokken 00.50 natt til søndag 24. september 2000 passerer Tina gatekjøkkenet, viser filmen. Etter dette traff hun kjæresten som hun skal ha kranglet med tidligere på kvelden. Krangelen fortsatte, før Tina skal ha gått alene mot Torget igjen, skriver avisa.

Ved Burger King ble det som politiet regner som den siste sikre observasjonen av Tina gjort. Klokken 01.30 så en bekjent henne stå og snakke med en ukjent mann med halvlangt hår og midtskill.

Denne mannen har ifølge avisa aldri politiet greid å identifisere. Mannen beskrives til å være et sted mellom 25 og 30 år, ca. 180 cm, normal legemsbygning og kanskje litt kraftig overkropp. Jakken er antageligvis en mørk brun skinnjakke. Mannen gikk i dongeribukse.

Flere nyheter: