Menu
Biler står i kø for å komme seg bort fra skogbrannene som truer den canadiske byen Yellowknife. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press / AP / NTB

Tusenvis flykter fra skogbranner nord i Canada

Flere tusen mennesker flykter fra skogbrannene som sprer seg i Northwest Territories i Canada. En by med 20.000 innbyggere trues av flammene.

Av NTB | 18.08.2023 09:44:27

Ulykker og naturkatastrofer: Innbyggerne i regionens hovedstad Yellowknife har fram til fredag ettermiddag før brannen ventes å ramme byen.

Tusenvis flyktet fra området torsdag og kjørte hundrevis av kilometer på den eneste åpne motorveien for å komme seg i sikkerhet.

I tillegg dro ti fly med 1500 passasjerer fra flyplassen i Yellowknife torsdag, og ytterligere 22 avganger med 1800 flere er planlagt fredag.

– Jeg vil at det skal være klart at byen er ikke i umiddelbar fare, og det er trygge muligheter for å komme seg bort ved å kjøre eller fly, sa Shane Thompson, en minister i regionen, på en pressekonferanse.

– Uten regn er det mulig at brannen sprer seg til utkanten av byen innen helgen.

Brannen er ikke myndighetenes eneste bekymring. Den tykke røyken er også årsaken til at folk bes evakuere, sa ordfører Rebecca Alty i Yellowknife torsdag kveld.

I år har Canada hatt rekordmange skogbranner. Mer enn 5700 branner har svidd av over 137.000 kvadratkilometer.

(©NTB)

Flere nyheter: