Emil Bohinen og Salernitana fikk trøbbel onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tung start på året for norsk Serie A-kvartett

Emil Bohinens Salernitana tapte 1-2 for ligatoer Milan, mens Kristian Thorstvedt og Sassuolo røk med samme sifre for nedrykkstruede Sampdoria i Serie A onsdag.

Av NTB | 04.01.2023 14:56:15

Sport: Første serierunde i det nye året i italiensk fotball ble ikke som ønsket for flere norske spillere. Salernitana tok imot Milan, mens Sassuolo skulle i aksjon på eget gress mot Sampdoria.

Så langt i årets Serie A-sesong har Leo Skiri Østigårds Napoli festet et godt grep om tabelltoppen.

Tidligere Stabæk-spiller Emil Bohinen var med fra start for Salernitana onsdag, mens tidligere Bodø/Glimt-spiller Erik Botheim var å finne på benken.

Ti minutter ut i kampen satte portugiseren Rafael Leão ballen i nettet for Milan etter en målgivende pasning fra Sandro Tonali. Fem minutter senere var det Tonali sin tur til å score.

Etter pause økte Milan ledelsen ytterligere til 3-0 ved spanjolen Brahim Díaz. Etter VAR-sjekk ble imidlertid målet annullert grunnet offside.

Mot slutten av kampen fant Salernitana veien til nettmaskene. Federico Bonazzoli satte ballen i mål i det 83. spilleminutt og reduserte til 1-2. Like etter målet ble Bohinen byttet ut.

Milan vant kampen 2-1 og befestet grepet om andreplassen på tabellen.

For Kristian Thorstvedts Sassuolo gikk det heller ikke som ønsket onsdag. Allerede etter 28 minutter lå Sassuolo under med 0-2. Det første målet ble scoret av tidligere Southampton-spiller Manolo Gabbiadini. Tre minutter senere økte gjestene til 2-0 ved Tommaso Aguello.

Etter pausen ble Thorstvedt byttet ut til fordel for den ivorianske spilleren Junior Traoré.

Sassuolo reduserte til 1-2 i det 64. spilleminutt. Federico Barerdi var målscorer. Italieneren satte ballen i mål på straffe. I sluttminuttene av kampen kom tidligere RBK-spiller Emil Konradsen Ceïde inn for målscorer Berardi.

Kampen endte 1-2.