Menu
Stefanos Tsitsipas er klar for semifinalen i Australian Open etter seieren mot Jiri Lehecka. Foto: AP Photo/Ng Han Guan/NTB

Tsitsipas klar for semifinale i Australian Open

Stefanos Tsitsipas (24) er klar for semifinale i Australian Open etter å ha vunnet kvartfinalen mot tsjekkiske Jiri Lehecka.

Av NTB | 24.01.2023 14:25:15

Sport: Tsitsipas vant kampen i tre strake sett med sifrene 6-3, 7-6 (7-2), 6-4. Oppgjøret varte i to timer og 17 minutter.

Grekeren har kun tapt to sett i løpet av Australian Open. Det skjedde i fjerde runde mot italieneren Jannik Sinner.

– Det var en veldig vanskelig tre-setter. En av de vanskeligste så langt i denne turneringen, sa Tsitsipas etter kampen.

– Det ble et veldig viktig øyeblikk i tiebreaket for å se hvem som skulle komme seg inn i kampen igjen. Det var min mulighet til å virkelig få en stor ledelse, så jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg løste det andre settet, fortsatte han.

Tsitsipas hadde stor støtte fra tribunen og var ikke redd for å uttrykke sin kjærlighet for tilskuerne og Australia.

– Australia er et fantastisk land. Jeg liker også veldig mange australske ting. Folket er alltid veldig imøtekommende, og Australia er veldig likt hjemme. Det føles veldig som hjemme for meg.

– En av mine favorittskuespillere, Margot Robbie, er fra Australia. Jeg håper jeg kan se henne på tribunen en dag, la han til.

24-åringen er seedet som nummer tre i turneringen og er den høyest rangerte spilleren som fortsatt er med i Australian Open. Det var kun Rafael Nadal og Casper Ruud som var seedet høyere.

I semifinalen vil han møte Karan Khacanov som er seedet som nummer 18. Skulle grekeren ta seg til finale og vinne turneringen vil han bli verdensener.

I det tredje settet slet Tsitsipas med enkelte av servene. Seierherren svarte på humoristisk vis at det var erfaringen hans som hjalp ham med å løse problemene.

Han var heller ikke redd for å rekke ut en invitasjon til en plass på tribunen til en australsk skuespiller.

(©NTB)

Flere nyheter: