Menu
Strømmeplattformen MyGame skaper debatt. Foto: Annika Byrde / NTB

Trøndelag idrettskrets sier tydelig nei til strømming av ungdomsidrett

Trøndelag idrettskrets har tatt et klart standpunkt mot at det skal tillates strømming av kamper i ungdomsidretten.

Av NTB | 24.01.2023 14:25:00

Politikk: Beslutningen ble tatt på helgens styremøte, melder idrettskretsen på sine nettsider tirsdag.

I debatten på styremøtet sto spørsmålet om strømming vil være til ungdommens beste helt sentralt.

«Konklusjonen ble at man ikke kan se at dette er til ungdommens beste og definisjonen av ungdom settes da til de under 18 år. I tillegg er kommersialisering av ungdomsidretten noe vi ikke ønsker, toppidrett og voksenidrett er ok å kommersialisere», skriver kretsen.

Kretsstyret samlet seg derfor til slutt om et tydelig vedtak:

«Trøndelag idrettskrets sier nei til strømming for alle utøvere som er under 18 år. Videre ber man at det utarbeides forslag for retningslinjer for utøver som er under 18 år og som deltar i seniorklassen», heter det der.

Trøndelag idrettskrets er med sitt vedtak helt på linje med barneminister Kjersti Toppe (Sp). Hun uttalte seg nylig til NTB om MyGame-debatten som har rast i norsk idrett den siste tiden.

– Ideelt sett støtter jeg en 18 års aldersgrense, og at det i alle fall må stilles strenge krav til samtykke. Grunnen er helt enkelt at barn sitt personvern må tas på alvor, og at filming av barn kan sette enkelte barn i fare, sa hun til NTB.

Norsk idrett vedtok for halvannen uke siden at alle pågående prosjekter med strømmeselskapet MyGame settes på pause i aldersbestemte klasser. Seks særforbund er involvert, blant dem håndball.

«Skulle det i forbindelse med utredningen komme nye momenter som vil være relevante for en ny vurdering, vil saken på nytt bli behandlet i styret», skriver Trøndelag idrettskrets.

Automatiske kameraer skal etter planen monteres i idrettshaller over hele landet for å direkteoverføre kamper fra 15-årsklassen og oppover. Tanken er at familie og venner skal kunne følge kampene på nettet mot å betale for et MyGame-abonnement.

Flere uheldige episoder er samtidig blitt avdekket, blant annet av VG. Det har ført til tøff kritikk fra ulike hold.

– Vi frykter for at strømming i barne- og ungdomsidretten vil føre til færre utøvere, sier kretsens styreleder Ståle Vaag i en kommentar til Adresseavisen. Trønder-Avisa har også har omtalt vedtaket.

I tiden som kommer skal Norges idrettsforbund i samarbeid med særforbundene utarbeide en felles plan for det videre utredningsarbeidet rundt strømmingen. Det vil bli gjennomført ekstern analyse og kvalitetssikring og arbeides i fokusgrupper. En foreløpig rapport skal foreligge 1. mai.

(©NTB)