Menu
Donald Trump holder i Washington fredag. Ekspresidenten er i valgkampmodus igjen. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Trump: – Biden er ikke for gammel

Ekspresident Donald Trump sier at USAs president Joe Biden ikke er for gammel. Trump ønsker selv å bli USAs eldste president noensinne.

Av NTB | 17.09.2023 01:32:21

Politikk: Biden ble den eldste som ble valgt som president i historien da han vant valget i 2020. Valgtaperen den gang – Trump – kan ta rekorden hvis han vinner valget i 2024.

Trump fikk spørsmål om USAs aldrende politikere da han gjestet NBCs Meet the press lørdag.

– Du vet, noen av verdens største ledere har vært over 80 år. Ikke det at jeg er så nærme å bli 80, sier 77 år gamle Trump.

– Og Biden er ikke for gammel heller. Men jeg synes han er inkompetent, og det er et større problem, sier Trump.

I intervjuet fikk han også spørsmål om hva han har på agendaen hvis han vinner tilbake presidentmakten. Trump er favoritt på republikansk side, men de mange rettsprosessene mot ham kan påvirke det.

Trump ga stort sett svevende svar på hvilken politikk han vil føre hvis han får flytte tilbake til Det hvite hus.

Blant annet svarer han unnvikende på om han vil innføre en føderal abortlov. Abortretten er under sterkt press i USA, og flere delstater har innført det som i praksis er abortforbud.

Han ble også presset på hvordan han tenker å få en slutt på krigen i Ukraina. Han har lovet å løse det på ett døgn. Han sier at han skal få Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i samme rom og si dem noen velvalgte ord.

– Men hvis jeg forteller nøyaktig hva, mister jeg jo alle trumfkort, sier Trump.

Dersom Biden vinner valget neste år, er han 81 år gammel. Flere stiller spørsmål ved alderen hans, men det vil altså ikke Trump gjøre.

– Det kan være lover på delstatsnivå, eller føderale lover. Helt ærlig bryr jeg meg ikke om det, sier Trump.

(©NTB)

Flere nyheter: