Menu
Fredag kom det fram at Høyre-leder Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes gjorde over 3600 aksjehandler mens kona var statsminister i perioden 2013 til 2021. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tror Erna må trekke seg

Erna Solbergs fremtid som partileder og statsministerkandidat i Høyre er nå usikker etter hendelsene rundt ektemannens aksjehandel. Ville saken gitt et annet valgresultat lokalt?

Av Egil M Solberg | 20.09.2023 19:27:43

Politikk: Spørsmålet Aftenbladet i dag stiller, er hvem som vil trekke konklusjonen først: Erna Solberg selv eller hennes eget parti.

Erna Solberg, tidligere statsminister i åtte år, ble angivelig lurt og løyet for av sin egen ektemann Sindre Finnes, som involverte seg i omfattende aksjehandel til tross for advarsler fra Statsministerens kontor i 2013 og på tross av at han tidligere hadde sagt til Solberg at han ikke handlet med aksjer.

Det er nå opp til Høyres partiorganisasjon å avgjøre om de isolerer Solberg fra kritikken eller om de vil trekke henne inn i saken dersom Økokrim kommer til en annen konklusjon. Økokrim vil undersøke om informasjon ble delt mellom Solberg og Finnes, og dette kan sette Solberg i en svært vanskelig situasjon.

Spørsmål reises også om Høyre og Solberg bevisst ventet med å offentliggjøre aksjehandlene til etter kommunevalget, og hvordan dette kan ha påvirket valgresultatet.

Med stadig nye utviklinger i saken, skriver Aftenbladet at det er usannsynlig at Solberg kan bli sittende som partileder. Det beste for Høyre og tilliten til norske politiske ledere generelt vil være at Solberg tar ansvar og går av som partileder, heter det.

Flere nyheter: