Gaute Helstrup måtte se eget lag tape mot Sarpsborg i Eliteserien lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Tromsø røk på kjempetap i Sarpsborg – seiersrekken brutt

Tromsø var langt unna sitt beste og tapte tre dyrebare poeng i toppstriden i Eliteserien da de røk 0-4 borte mot Sarpsborg lørdag.

Av NTB | 26.08.2023 20:04:42

Sport: Hjemmelaget tok tak i kampen fra start og Mikkel Maigaard satte inn det første etter ti minutter spilt. Like etter sidebyttet kom det andre via Kristian Fardal Opseth, og snaue kvarteret før slutt satte Steffen Lie Skålevik inn det tredje.

På overtid scoret også Niklas Sandberg, og blåtrøyene kunne til slutt feire sin andre strake seier etter flere svake resultater den siste tiden.

– Det er gøy å spille fotball igjen. Jeg gikk hit for å få gode opplevelser og spille mye. Det har vært en god start. Det er et veldig høyt toppnivå på spillergruppa, men vi må få stabilisert det, sa Sandberg til TV 2 etter kampslutt.

For Tromsø er resultatet et skjær i sjøen. Nordlendingene beholder tredjeplassen i Eliteserien, men ga slipp på muligheten til å spille seg opp i ryggen på Viking og Bodø/Glimt på tabelltoppen.

Gaute Helstrups menn har fem poengs margin i begge retninger etter 19 spilte kamper. Sarpsborg er ni poeng bak med én kamp mer spilt.

Målet var danskens tredje på to kamper.

Fire minutter etter sidebyttet satt kampens andre. Christophe Psyché rotet bort ballen og Sandberg var plutselig alene gjennom. Sistnevnte spilte ballen uselvisk til Fardal Opseth som satte den enkelt inn i det åpne målet.

Tre minutter på overtid serverte Henrik Wendel Meister nok en 45 graders pasning inn i feltet. Denne gangen var det Sandberg som var i enden av den og som fikk æren av å sette inn 4-0.

Sarpsborg vender nå blikket mot Bergen og bortekampen mot Brann neste søndag. Samme dag tar Tromsø imot Rosenborg på hjemmebane.

Stefan Billborns menn stupte rett i press etter fløytesignalet, og etter ti minutter spill fikk de lønn for strevet. Eirik Wichne drev langs dødlinja og fant Maigaard med en 45 graders pasning. Dansken lurte ballen inn på førsteberøringen forbi landsmannen Jakob Haugaard i Tromsø-målet.

I det 76. minutt satt også 3-0-målet i nettet. Tromsø flyttet laget høyere i banen i jakten på mål, men blåtrøyene vant ballen og kontret effektivt. Rafik Zekhnini leverte til slutt et flott innlegg inn i Tromsø-boksen, og Skålevik headet inn kampens tredje.