Maï Traoré jubler mot bortesupporterne etter at han ga Tromsø ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Tromsø på Nadderud stadion. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Tromsø holder medaljekursen – slo kriserammet Stabæk 1-0

Maï Traoré scoret Tromsøs seiersmål og ga Stabæk ytterligere bekymringer i Eliteserien fotball. TIL vant 1-0 på kunstgresset.

Av NTB | 30.09.2023 17:02:34

Sport: Han scoret etter elegant å ha rundet keeper Isak Pettersson fem minutter inn i andreomgangen.

Like før misbrukte Sturla Ottesen en stor sjanse for Stabæk. Han blåste ballen over fra fin posisjon.

Traoré-målet gjør at TIL henger seg fast i medaljekampen. Han ble byttet ut etter 70 minutter og står med tre seriescoringer denne sesongen. Han er i klubben på utlån fra Viking.

Begge lag hadde fine sjanser etter 0-1-målet. Blant annet bommet Mushaga Bakenga regelrett på ballen etter et fint innlegg. Stabæk var godt med også i andreomgangen, men målene sitter hardt inne for dem. Stabæk er oppe i bare 19 scoringer på 22 ligakamper.

Tromsø hadde en kjempesjanse etter bare noen sekunders spill. Ruben Yttergård Jenssen sendte ballen i stolpen omtrent fra inne på målstreken.

Stabæk hadde ballen mest i førsteomgangen, men skapte ikke noe stort før etter 36 minutter. Da var Fredrik Krogstad nær ved å score.

Stabæk har ny hjemmekamp allerede onsdag. Da kommer HamKam til Bekkestua.

Tromsø er vertskap for tabelljumbo Aalesund søndag neste uke.

Dette er søndagens kamper i eliteserien: Lillestrøm – Brann 15.00, Molde – Viking 17.00, Sandefjord – Vålerenga 17.00 og Bodø/Glimt – Strømsgodset 19.15.

Det ser ikke bra ut for Stabæk i motsatt ende av tabellen. Bob Bradley har pådratt seg to tap siden han erstattet Lars Bohinen som trener. Stabæk er oppe i 13 kamper på rad uten seier med ti tap og tre uavgjort.