Menu
Trollstigen sett fra utsiktsplassen ved besøkssenteret. Veistrekningen, som er ett av Norges mest besøkte reisemål, er stengt ut året på grunn av rasfare. Foto: Halvard Alvik / NTB

Trollstigen: Trenger 50 millioner for å gjennomføre strakstiltak

For å gjennomføre strakstiltak på turistveien Trollstigen trengs det 50 millioner kroner, mener fylkesveisjefen i Møre og Romsdal.

Av NTB | 21.06.2024 18:13:06

Natur og miljø: Den kjente turistveien i Rauma ble åpnet for sesongen i begynnelsen av juni, men kun ti dager etter åpningen raste steiner ned. Da ble blant annet en bil truffet.

Torsdag ble det bestemt at Trollstigen blir stengt ut året på grunn av rasfare – men det jobbes på spreng for å finne ut hva slags strakstiltak man kan gjøre for å sikre turistveien.

– Vi trenger kanskje rundt 50 millioner kroner. Så vi kan starte opp raskt for å gjøre noe som faktisk hjelper, sier fylkesveisjef i Møre og Romsdal, Ole Jan Tønnesen til NRK.

Men fra staten er det lite hjelp å få. Samferdselsdepartementet har påpekt at dette er en fylkeskommunal vei, og at Møre og Romsdal i år mottar 127 millioner kroner til rassikring.

Rundt en million turister besøker veien årlig, og veistrekningen er ett av Norges mest besøkte reisemål.

Det er bare selve Trollstigen som holdes stengt. Trollstigplatået kommer fortsatt til å være tilgjengelig fra Valldal-siden.

(©NTB)

Flere nyheter: