Kristian Blummenfelt tok 8.-plassen i lørdagens VM-runde i triathlon i Japan. Her er han fra løpedelen på veien mot OL-gullet i Tokyo i 2021. Foto: Lise Åserud / NTB

Triathlon: Blummenfelt på 8.-plass i Japan

Kristian Blummenfelt var ikke inne på de fremste posisjonene i årets andre VM-runde i triathlon. OL-mesteren ble nummer åtte som beste norske i Yokohama.

Av NTB | 13.05.2023 09:44:16

Sport: Bergenseren var i mål på tiden 1.42.48. Han ble slått med 35 sekunder av vinneren Hayden Wilde fra New Zealand, mens det skilte et halvt minutt opp til den siste pallplassen.

Lørdagens triathlon i Japan besto av 1500 meter svømming, 40,05 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Det var Blummenfelts første VM-løp for sesongen etter å ha stått over åpningen i Abu Dhabi i mars.

Vetle Bergsvik Thorn fikk tiden 1.43.22 og la seg inn på 12.-plassen i Yokohama. Feltets tredje nordmann, Gustav Iden, ble nummer 39.

Kvinneklassen ble vunnet av briten Sophie Coldwell. Der var det ingen norske til start.

Årets sesong består av sju VM-runder, og den neste skjer i italienske Cagliari 27. mai.