Menu
Tilhengere av opposisjonspartiet Congress jubler etter at partiet tok ledelsen tidlig i delstatsvalget i Karnataka. Foto: Aijaz Rahi / AP / NTB

Opposisjonen ligger an til å vinne valget i viktig indisk delstat

Congress ligger an til å slå regjeringspartiet BJP i valget i den indiske delstaten Karnataka, et valg som kan gi en pekepinn før neste års riksvalg.

Av NTB | 13.05.2023 09:44:26

Politikk: Velgerne i Karnataka gikk til urnene onsdag, og lørdag telles stemmene. Valget er ett av fem avgjørende delstatsvalg før det nasjonale parlamentsvalget i april og mai neste år.

Lørdag ettermiddag ligger det an til at opposisjonspartiet Congress tar makten i delstaten, som har 64 millioner innbyggere, melder flere TV-kanaler. Det vil i så fall bli den andre seieren for partiet i et delstatsvalg de siste fire årene.

Det hindunasjonalistiske regjeringspartiet BJP, som også har styrt Karnataka fram til valget, ledet på formiddagen i mellom 70 og 75 valgkretser, mens Congress ledet i mellom 115 og 120 kretser, ifølge lokale TV-stasjoner. Det trengs 113 seter for å sikre flertall i delstatsforsamlingen.

Delstatsvalget er den første store duellen mellom statsminister Narendra Modis BJP og Congress siden sistnevntes leder, Rahul Gandhi, i mars ble dømt for ærekrenkelser og dermed også mistet plassen sin i nasjonalforsamlingen.

Congress dominerte indisk politikk i tiårene etter uavhengigheten fra britene i 1947 og har hatt statsministeren i 54 av de påfølgende årene. Nehru/Gandhi-familien tilhører Congress.

(©NTB)

Flere nyheter: