Sola og trener Steffen Stormo Stegavik vant igjen i europaligaen. Foto: Carina Johansen / NTB

Tredje strake seier for Sola i europaligaen

Sola holdt på å rote del til, men takket være målvakten Rinka Duijndam tok de en 30-25-seier over ungarske Debrecen i europaligaen for kvinner.

Av NTB | 22.01.2023 19:45:06

Sport: Nederlandske Duijndam sto for 18 redninger på 39 skudd.

Det var et toppmøte i gruppe C i duellen mot serietoer Debrecen. Seieren var Sola tredje av tre mulige.

Sola tok tidlig kommandoen og tilrev seg en ledelse på fem-seks mål de holdt til pause med 19-13. Live Rushfeldt Deila og Guro Berland Husebø var mest målfarlig i 1. omgang, mens etter hvilen meldte også Lene Kristiansen Tveiten seg på. Hun scoret sju mål på sju forsøk. Også Deila endte opp med sju mål.

Det kladdet for Sola-kvinnene i starten av 2. omgang, og gjestene kunne redusere ledelsen til 20-18. Sola-spillerne ble spillende for mye sidelengs og tok ikke duellene framover. Etter drøye tolv minutter var seksmålsledelsen ved pause plutselig borte.

Steffen Stegavik tok sin andre time out på et par minutter og fikk rettet på feilene. Samtidig begynte også Duijndam å redde skuddene igjen. Dermed kunne laget dra ifra til en solid femmålsseier.