Bukayo Saka og Arsenal-manager Mikel Arteta jublet for tre poeng mot Manchester United. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Arsenal historiske halvveis i sesongen: – Vi kan være stolte av det

Arsenal har aldri hatt så mange poeng halvveis i en Premier League-sesong. Søndagens seier over Manchester United styrker troen på ligagull.

Av NTB | 22.01.2023 20:15:03

Sport: Seieren gjør at Arsenal er tilbake med fem poengs luke til Manchester City i toppen av Premier League. Arsenal har i tillegg én kamp mindre spilt.

Etter 19 kamper har Arsenal 50 poeng og er det sjette laget som har klart bragden etter halvspilt sesong. Ved fire av de fem tidligere tilfellene har det endt med seriegull.

– Vi kan være virkelig stolte av det, men vi må fortsette å være ydmyke. Vi er bare halvveis, og ting kan endre seg raskt. Men hvis vi spiller som dette, vil vi være på et bra sted ved slutten av sesongen, sa en av Arsenals beste spillere Bukayo Saka til Sky Sports.

Marcus Rashford sjokkerte hjemmefansen i London før Eddie Nketiah utlignet. Etter pause scoret Saka med et flott skudd, men Lisandro Martínez utlignet like etter. Det tok helt av på overtid da Nketiah satte inn sitt andre mål og gjorde søndagen komplett for Arsenal.

– Du kunne se hvor mye vi ønsket å vinne. Vi presset og presset, og heldigvis fikk vi gjennombruddet, sa tomålsscorer Nketiah.

Martin Ødegaard spilte en ny god kamp for serielederen. Kapteinen var involvert i mye offensivt, men traff ikke skikkelig de gangene han fikk muligheten til å score sitt niende mål for sesongen.

Nketiahs utligning kom åtte minutter etter En fin opprulling gjennom Ødegaard endte hos Granit Xhaka som fant Nketiah på bakre stolpe. Da ble det liv i London igjen.

Arsenal-sjef Mikel Arteta var aktiv på sidelinjen i den første omgang. Så aktiv at han fikk et gult kort av fjerdedommeren.

De to lagene kom til kampen som Premier Leagues beste lag med 16 av 18 mulige poeng på de seks siste. Det var tydelig to lag med selvtillit som kjempet, og spillet svingte fram og tilbake.

Rashford prøvde å utligne like etter, men Aaron Ramsdale reddet godt. Men så glapp det for vanligvis solide Ramsdale. Han klarte ikke å holde ballen etter en corner, og den argentinske krigeren Martínez headet inn 2-2, men det holdt ikke helt inn for United.

– Vi fortjente nok det. Vi var litt passive og lot dem kontrollere kampen helt i den andre omgangen, sa Uniteds Luke Shaw.

Saka holdt på å kopiere målet sitt, men den andre avslutningen traff stolpen. Arsenal så friskest ut i avslutningen, og Leandro Trossard fikk sin debut. De Gea vartet opp med en god redning, men klarte ikke å hindre at Nketiah satte inn 3-2-målet i den dramatiske og underholdende storkampen.

Etter et drøyt kvarter stilnet Rashford hjemmefansen. Han dro en tunnel på Thomas Partey før han hamret ballen i det venstre hjørnet fra utenfor 16-meteren.

Sakas rakett fra distanse kom åtte minutter ut i annen omgang. Vingen traff godt, og ballen seilte inn i det lengste hjørne forbi David de Gea i full strekk.