Menu
Tre syriske sikkerhetsoffiserer er dømt til livsvarig fengsel for drapet på to fransk-syriske statsborgere en gang etter 2013. Bildene viser Patrick Dabbagh, nede til høyre, og hans far, Mazen Dabbagh, øverst til venstre. De tre er ikke pågrepet, men etterlyst internasjonalt. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Tre syrere dømt til livsvarig fengsel for krigsforbrytelser

En domstol i Paris dømte fredag tre syriske statsborgere til livsvarig fengsel for krigsforbrytelser begått under borgerkrigen.

Av NTB | 24.05.2024 22:01:15

Kriminalitet og rettsvesen: Saken er den første i sitt slag i Frankrike. Ingen av de tiltalte var til stede, men det er utstedt internasjonale arrestordrer mot dem. De dømte hadde alle høye stillinger i president Bashir al-Assads regime.

De tre er Ali Mamlouk, tidligere sjef for det nasjonale sikkerhetsbyrået, Jamil Hassan, tidligere sjef for flyvåpenets etterretningstjeneste, og Abdel Salam Mahmoud, tidligere etterforskningsleder.

De tre ble dømt for sin delaktighet i dødsfallene til to fransk-syriske statsborgere som ble arrestert i Damaskus i 2013, og aldri sett siden. De ble erklært døde i 2018.

Syrias borgerkrig har siden utbruddet i 2011 tatt livet av mer enn en halv million mennesker, fordrevet millioner av syrere og lagt økonomien og infrastrukturen i ruiner.

(©NTB)

Flere nyheter: