Menu
En mann ble fredag kveld funnet død i Lørenskog. Tre personer ble søndag kveld pågrepet og siktet i saken. Foto: Annika Byrde / NTB

Tre pågrepet og siktet for drap i Lørenskog – alle nekter skyld

Tre menn er pågrepet etter at en mann ble funnet drept i Lørenskog fredag. De er alle siktet for drap eller medvirkning til drap.

Av NTB | 01.05.2023 17:54:10

Kriminalitet og rettsvesen: Pågripelsene fant sted sent søndag kveld. Alle tre nekter straffskyld, skriver NRK.

Alle de siktede er i 20-årene og har tilhørighet på østlandsområdet. De har alle hatt befatning med politiet tidligere. Pågripelsene foregikk uten dramatikk, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge politiet er planen å fremstille dem for varetektsfengsling tirsdag.

Politiet skriver videre at de ikke kan utelukke flere pågripelser, men de leter ikke aktivt etter andre nå.

Søndag ble en mann siktet for drap eller medvirkning til drap. Han ble sluppet fri etter avhør, men siktelsen ble ikke frafalt.

– Det var et omfattende arbeid som førte til pågripelsene. Vi har store mengder med tekniske og elektroniske spor, inkludert videoovervåking, som har vært med på identifisere personene. Det gjør at det er skjellig grunn til mistanke og at mennene kunne pågripes sent i går kveld og i natt.

Han forteller at det er gjort en rekke beslag i saken, men vil ikke gå i detalj på hva politiet har beslaglagt.

– Vi planlegger avhør i løpet av dagen. Da vil også relasjonen mellom de involverte og knytingen til avdøde bli et tema, sier politiinspektøren.

Ole-Kristian Ringnes, Cecile Nakstad og Svein Holden er oppnevnt som forsvarere for de siktede mennene.

Holden har ikke besvart NTBs henvendelser så langt, men skriver i en tekstmelding til NRK at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Ringnes sier til NRK at også hans klient nekter straffskyld. Tidligere opplyste han at hans klient skal i avhør mandag kveld.

Nakstad sier VG sier at hennes klient nekter straffskyld og mener han ikke har noe som helst med saken å gjøre.

Politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt sier til NTB at pågripelsene fant sted på tre ulike privatadresser på østlandsområdet, men vil ikke gå noe nærmere i detalj på hvor dette skjedde.

Reinholdt-Østbye sier at de så langt ikke har tatt opp spørsmålet om straffskyld.

Flere nyheter: