Menu
Barcelonas Alexia Putellas og Aitana Bonmatí er begge med i Spanias bruttotropp. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Tre «opprørere» klare for comeback hos Norges mulige VM-rival – stjerner utelatt

Tre av de 15 spillerne som inntil nylig har nektet å spille for det spanske kvinnelandslaget i fotball er tatt ut i bruttotroppen til sommerens VM-sluttspill.

Av NTB | 12.06.2023 17:49:00

Sport: Den spanske landslagssjefen Jorge Vilda offentliggjorde mandag sine utvalgte til mesterskapet i Australia og New Zealand. På forhånd var det knyttet stor spenning til hvem som ville stå på listen.

15 store spanske profiler har i en lengre periode bedt om å ikke bli tatt ut på landslaget. De begrunnet i fjor høst beslutningen med at situasjonen i laget er slik at den går ut over deres mentale og fysiske helse.

Det ble av mange tolket som et forsøk på å bli kvitt landslagssjef Jorge Vilda, som har ledet laget i sju år og nesten 100 kamper. I eposter til forbundet med identisk ordlyd viste spillerne til «en situasjon dere er kjent med». De gikk ikke i detaljer.

I forrige uke meldte imidlertid den spanske avisen Marca at 12 av de 15 «opprørerne» skulle ha gitt beskjed om at de igjen er aktuelle for landslagsspill. Bak lå samtaler og en påfølgende overenskomst med forbundsledelsen.

Fire andre framtredende Barcelona-stjerner var imidlertid blant dem som ikke var med: Patri Guijarro, Mapi Leon, Claudia Pina og Sandra Paños.

Kvartetten bidro nylig til at Barcelona igjen vant Champions League, og Guijarro ble kåret til banens beste spiller i finalen mot Wolfsburg. Det var dermed overraskende at hun ikke sto på listen over navn som ble offentliggjort mandag.

– Jeg vil snakke om spillerne som er her, og ikke de som ikke er det, sa landslagssjef Vilda på en pressekonferanse.

– Forbundet, fra presidenten og ned til oss trenerne, har alltid vært åpen for dialog. Vi har alltid vært ute etter å løse denne konflikten, og den er praktisk talt løst, det er noen detaljer igjen, la han til.

Det var derfor knyttet spenning til også uttaket av henne.

Å matche Spania kan bli svært viktig i VM, der lag fra Norges og Spanias grupper møtes i åttedelsfinale. Norge var heldig i trekningen og møter New Zealand, Sveits og Filippinene i det innledende spillet.

De to beste i hver gruppe går videre, og i åttedelsfinalen venter lag fra gruppa der Spania og Japan er store favoritter til å gå videre. Zambia og Costa Rica er de to andre lagene. Det gjør sjansen ganske stor for at Norge møter Spania i Auckland eller Wellington 5. august.

Mest sannsynlig er Spania også da uten flere av sine beste og mest meritterte spillere.

I bruttotroppen som ble presentert mandag var både Barcelona-duoen Aitana Bonmatí og Mariona Caldentey, samt Manchester Uniteds Ona Batlle, med. De tilhørte alle gruppen som ikke har ønsket å representere Spania.

Med i bruttotroppen er også Alexia Putellas. Barcelona-stjernen har vært skadet i lengre tid og gått glipp av mange landskamper. Hun tilhørte ikke gruppen av «opprørere», men har støttet dem.

(©NTB)

Flere nyheter: