Menu
Tre jegere har fått bøter på mellom 12.000 og 15.000 kroner og to års tap av retten til lisensjakt på rovdyr. Årsaken er måten fellingen av en ulvetispe i februar ble gjennomført på. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB

Tre jegere bøtelagt for lovstridig ulvejakt

Tre jegere har fått bøter på mellom 12.000 og 15.000 kroner og to års tap av retten til lisensjakt på rovdyr. Årsaken er fellingen av ei ulvetispe i februar.

Av NTB | 07.06.2023 01:29:01

Natur og miljø: Både Statens Naturoppsyn og organisasjonen Aktivt Rovdyrvern anmeldte fellingen fordi de mente den hadde skjedd på en måte som var i strid med prinsippet om human jakt i viltloven, skriver Dagsavisen.

– Politiet er av den oppfatning at det ble skutt på for langt hold med risiko for å skadeskyte ulvetispa, opplyser politiadvokat Einar Gauslaa Bergem ved Innlandet politidistrikt.

– Vi mener også at andre jegere ble utsatt for fare på grunn av skyting mot usikker bakgrunn, sier han til avisen.

Fellingen av ulvetispa skjedde i forbindelse med lisensfellingen av ulv som startet innenfor ulvesonen 3. februar i Våler kommune. Seks av åtte ulver ble felt før fellingen av den aktuelle ulvetispa.

Jegerne er imidlertid ikke bøtelagt etter viltloven, men etter dyrevelferdsloven, fordi politiet mener det dreier seg om skadefelling og ikke ordinær jakt.

De tre jegerne har foreløpig ikke vedtatt foreleggene.

(©NTB)

Flere nyheter: