Menu
Migranter reddes i Middelhavet ved Malta. Hittil i år er tre ganger så mange døde eller savnet som i fjor. Foto: Vincenzo Circosta / AP / NTB

Tre ganger så mange døde migranter i Middelhavet i år

Antall migranter som har mistet livet eller er savnet i Middelhavet, er tre ganger så høyt i sommer som i samme periode i fjor, melder FN.

Av NTB | 29.09.2023 13:02:30

Politikk: Fra juni til august er minst 990 mennesker døde eller savnet langs den farlige migrasjonsruta over Middelhavet mellom Nord-Afrika og Europa. I de samme månedene i fjor var tallet 334, ifølge Unicef.

Høykommissæren for flyktninger (UNHCR) oppgir ikke tall på døde og savnede barn, men sier at det var 11.600 mindreårige uten følge blant dem som forsøkte å ta seg til Europa på skrøpelige farkoster hittil i år, 60 prosent flere enn de første ni månedene i fjor.

– Middelhavet er blitt en kirkegård for barn og deres framtid, sier Unicef-koordinator Regina De Dominicis. Hun legger til at det høye dødstallet blant barn er resultat av politiske tiltak og et defekt migrasjonssystem.

Ifølge UNHCR mistet 2500 migranter og flyktninger livet eller er meldt savnet i Middelhavet hittil i år – 50 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: