Menu
Kripos-sjef Kristin Kvigne mener det må mer økonomisk støtte til for å kunne få bukt med at organisert kriminalitet i Sverige krysser grensen over til Norge.Foto: Hanna Johre / NTB

Kripos-sjefen: Holder ikke med 15 millioner kroner til gjengsatsing

Denne uka lovte regjeringen 15 millioner kroner til politiet i Oslo Øst for å forebygge at svensk gjengvold krysser grensen. Det er ikke nok, sier Kripos-sjefen.

Av NTB | 29.09.2023 12:52:39

Kriminalitet og rettsvesen: – Hvis man skal få gjort noe med dette, så kreves det betydelig mye mer enn 15 millioner kroner til Oslo politidistrikt for en satsing på Oslo øst. Da må man tenke fra A til Å, fra rekruttering på gata til bakmannsvirksomhet og etterforskning mot dem, sier Kripos-sjef Kristin Kvigne til Politiforum.

Kripos alene trenger minst 18–20 millioner kroner for å øke virksomheten på området, påpeker Kvigne, som understreker at også andre politidistrikter med gjengutfordringer behøver midler.

– Dette kommer til å koste penger, men hvis vi venter og får tilstander som ligner på det som er i Sverige, så kommer det til å koste så betydelig mye mer, advarer Kripos-sjefen.

Hun sier Kripos i dag har en viss kapasitet til å ta de større sakene mot bakmenn, men understreker at det er kostbart med slikt etterforskningsarbeid.

– Hvis vi må ned i budsjett, så vil det få en ganske dramatisk effekt på hvor mange saker vi kan ta. Hvis vi ikke går opp i budsjett, tror jeg ikke vi klarer å møte trusselen fra organisert kriminalitet.

(©NTB)

Flere nyheter: