Menu
Ghriba-synagogen på Djerba fotografert i april. En mann drepte tre personer og såret ti andre i et angrep i nærheten av den historiske synagogen tirsdag. Motivet for angrepet, som skjedde under pilegrimsferden dit, er uklart. Foto: Hassene Dridi / AP / NTB

Tre drept og ti såret i skyting nær historisk synagoge i Tunisia

En mann drepte tre og såret ti andre i en skyteepisode nær Ghriba-synagogen i Tunisia tirsdag. Skytingen skjer under pilegrimsferden dit, men motivet er uklart.

Av NTB | 10.05.2023 02:24:17

Kriminalitet og rettsvesen: Synagogen ligger på øya Djerba og er et jødisk pilegrimsmål. Den er også Afrikas eldste, og hundrevis av jøder fra Europa og Israel pleier å reise dit årlig.

Pilegrimsferden tok slutt tirsdag kveld.

Nyhetsbyrået AP siterer det tunisiske innenriksdepartementet på at det var en vakt ved den tunisiske nasjonalgardens marinekontor på Djerba som sto bak angrepet.

De sivile som ble drept, er en franskmann og to tunisiere. Det er ikke umiddelbart klart om de var blant pilegrimene. Blant de sårede, er seks vakter og fire sivile.

Synagogen ble stengt ned, og folk som var innendørs, blir sikret mens myndighetene jobber med å kartlegge motivet.

Le Figaro får opplyst at det ble hørt skudd fra rundt synagogen, og at det brøt ut panikk. I videoer som er delt i sosiale medier, kan man se panikkslagne mennesker løpe mens det høres skudd.

Sikkerheten ble styrket rundt pilegrimsferden etter at al-Qaida-krigere angrep den med en bilbombe i 2002. 21 personer ble drept, blant dem tyske og franske turister, samt tunisiere.

Han skal først ha drept kollegaen med tjenestevåpenet, før han hentet ammunisjon og forsøkte å ta seg til Ghriba-synagogen. Da han kom fram, åpnet han ild mot sikkerhetsvakter som var utstasjonert der.

Djerba ligger utenfor Tunisias sørkyst, rundt 50 mil fra hovedstaden Tunis. Tunisia er i stor grad muslimsk, men landet er også hjem for et av Nord-Afrikas største jødiske samfunn.

(©NTB)

Flere nyheter: