Menu
Om regnbueflagget skal heises på kommunale flaggstenger eller ikke har skapt mye debatt den siste tiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tre av fire ordførere svarer at det heises regnbueflagg i kommunen under Pride

I en spørreundersøkelse svarer tre av fire ordførere at det heises pride-flagg på kommunale flaggstenger i forbindelse med Pride.

Av NTB | 13.06.2024 11:03:12

Utdanning: I undersøkelsen, som er gjennomført av avisen Kommunal Rapport, er ordførere i alle landets kommuner blitt spurt om det skal heises regnbueflagg ved kommunale flaggstenger i kommunen i juni, som er Pride-måned. 87 av ordførerne i landets kommuner har svart på undersøkelsen.

Spørreundersøkelsen viser at sju av ti kommuner heiser Pride-flagget på noen av kommunens flaggstenger. 5 prosent svarer at de flagger på alle kommunale flaggstenger, og samme andel svarer at de ikke flagger i det hele tatt. 10 prosent av ordførerne svarer at det er opp til den enkelte virksomhetsleder om de ønsker å flagge eller ikke.

Det har vært en stor debatt den siste tiden rundt heising av regnbueflagg i norske kommuner etter at det ble kjent at Ålesund kommune ville forby skolene i kommunen å heise flagget. Avgjørelsen ble reversert, og det ble bestemt at det skal være opp til skolene selv om de ønsker å heise regnbueflagget.

(©NTB)

Flere nyheter: