Menu
Tor Inge Dahl får hederspris 17.mai 2024. Foto: Privat
FOTO: Privat

Tor Inge Dahl får hederspris

Veabuen Tor Inge Dahl, som ble utsatt for grov blind vold i fjor, får hederspris for sin omsorg for andre. Tor Inge blir tildelt prisen på Vea sykehjem i forbindelse med folketoget 17.mai.

Av tomas | 15.05.2024 16:42:47

Karmøy/Vea: I august i fjor ble Tor Inge Dahl brutalt slått ned av en tenåring kun 100 meter fra sin boligen  på Vea. Som følge av volden lå han lenge i koma på Haukeland sykehus, før han ble overført til hjemstedet sitt.

Som følge av volden har 59-åringen pådratt seg varige mén og er 100 prosent pleietrengende, fortalte Tor Inges bror, Martin, til Radio Haugaland tidligere i år.

Det brutale overfallet ble filmet og spredt i sosiale medier. En 16 år gammel gutt ble dømt til ungdomsstraff på tre år for overfallet. 16-åringen ble også dømt til å betale litt over 1 million kroner i menerstatning til Tor Inge Dahl.

Nå har Veavågen Bygdeutvalg og 17.mai-komiteen opprettet en hederspris for å hedre Tor Inges arbeid. Han samlet blant annet inn flasker til inntekt til Ukraina, skriver Haugesunds avis.

– Tor Inge har vist oss at alle, på hver sin måte, kan bidra positivt til samfunnet rundt seg. Han har bidratt med uendelig mye for bygda vår. Mannen «med hjertet på rette staden» har vært tro mot speiderløftet og vært svært delaktig i å holde sjøspeiderne i gang i mindre aktive perioder. Han sørget også for å få penger i kassa ved å samle inn premier til deres faste julekalender og ikke minst stå for en god del av salget av kalenderen, skriver Veavågen Bygdeutvalg i Facebook-gruppen «17.mai på Vea».

Tor Inge beskrives som Karmøys snilleste mann. Han beskrives også som en inkluderende gledesspreder, sambygding, fantastisk medarbeider, dedikert venn, engasjert speider.

– Dette er ikke en årlig pris, men en pris som deles ut i ytterst få tilfeller, skriver Veavågen Bygdeutvalg på Facebook-siden.

Prisen blir delt ut på Vea sykehjem i forbindelse med folketoget 17.mai.

Flere nyheter: