Menu
Tobias Halland Johannessen imponerte nok en gang i Tour de France torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tobias Halland Johannessen nummer fem etter imponerende Tour-etappe – spansk soloseier

Tobias Halland Johannessen tråkket inn til en ny topplassering i Tour de France da spanjolen Ion Izagirre (34) kom alene i mål og vant den 12. etappen.

Av NTB | 13.07.2023 17:33:00

Sport: Drøbak-syklisten imponerte med offensiv og sterk kjøring etter at det sterke bruddet hadde etablert seg på torsdagens etappe. Mot slutten fikk Uno-X-rytteren det litt for tøft, men 23-åringen tok likevel en sterk 5.-plass.

På vei opp den siste kategoriserte stigningen på etappen satte Izagirre inn et rykk og tråkket fra blant andre Johannessen. Spanjolen viste muskler inn mot Belleville-en-Beaujolais og trillet først over målstreken.

Det var veteranens andre etappeseier i Tour de France-karrieren.

Starten av etappen var preget av en intens kamp om å komme med i dagens brudd. Det norske Uno-X-laget hadde et klart mål om å få Johannessen med. Han ble nummer tre på den sjette etappen og har svært sterke klatrebein.

Med litt over åtte mil igjen hadde bruddet omsider fått dannet seg etter en lang og hard kamp, og der var Johannessen med.

– Det å komme seg med i bruddet er kanskje det mest elleville en Uno-X-rytter har gjort så langt i deres Grand Tour-debut, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

Mathieu van der Poel og danske Mads Pedersen var også en del av bruddet. Det fikk etter hvert over fire minutter ned til hovedfeltet.

(©NTB)