Menu
Tobias Halland Johannessen imponerte nok en gang i Tour de France torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ion Izagirre vant 12. etappe i Tour de France – Tobias Halland Johannessen med ny superprestasjon

Ion Izagirre (34) tok knekken på bruddkameratene da spanjolen på imponerende vis tråkket inn til seier på den 12. etappen i årets Tour de France.

Av NTB | 13.07.2023 17:23:19

Sport: Med i det kjøresterke bruddet satt nok en gang Uno-X-rytteren Tobias Halland Johannessen, og Drøbak-syklisten imponerte med offensiv og sterk kjøring etter at utbrytergruppen hadde etablert seg.

På vei opp den siste kategoriserte stigningen satte Izagirre inn et rykk og tråkket fra blant andre Johannessen. Spanjolen viste muskler inn mot Belleville-en-Beaujolais og trillet først over målstreken.

Det var veteranens andre etappeseier i Tour de France-karrieren.

Starten av etappen var preget av en intens kamp om å komme med i dagens brudd. Det norske Uno-X-laget hadde et klart mål om å få Johannessen med. Han ble nummer tre på den sjette etappen og har svært sterke klatrebein.

Med litt over åtte mil igjen hadde bruddet omsider fått dannet seg etter en lang og hard kamp, og der var Johannessen med.

– Det å komme seg med i bruddet er kanskje det mest elleville en Uno-X-rytter har gjort så langt i deres Grand Tour-debut, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

Mathieu van der Poel og danske Mads Pedersen var også en del av bruddet. Det fikk etter hvert over fire minutter ned til hovedfeltet.

(©NTB)