Menu
Jonas Aarseth Henriksen (30) ble funnet drept ved denne hytten i Nes i Ådal. Politiet skal angivelig ha fjernet noen planker på plattingen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

To ukers varetekt for Jonas Henriksen-drapet sparer politiet for arbeid

30-åringen, den ene av to menn som er siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, ble varetektsfengslet i bare to uker fordi det sparer politiet for arbeid.

Av NTB | 21.09.2023 16:12:18

Kriminalitet og rettsvesen: Det forklarer politiinspektør Odd Skei Kostveit til NTB. Det vanlige i drapssaker er at siktede blir begjært fengslet i fire uker.

– Han som ble begjært fengslet i går, er fengslet i samsvar med begjæringen, to uker med brev- og besøksforbud, og full isolasjon. Det er praktiske årsaker, han godtok to uker, og det sparer oss for en del arbeid. Så ser vi ikke bort fra at det kan bli en forlengelse av fengslingstiden senere, sier Kostveit til NTB.

– Han samtykker ikke fordi han er skyldig, men for at politiet skal få gjøre sin jobb uten at han kan påvirke noen, sa siktedes forsvarer, advokat Geir Jesinsky, til NRK onsdag kveld.

Det var Dagbladet som først meldte at tingretten har godtatt politiets begjæring om to ukers varetekt for den siste av de to drapssiktede.

Jonas Aarseth Henriksen (30 ble funnet drept nærheten av en hytte i Nes i Ådal i august i år. Politiet har sagt at de ikke utelukker flere pågripelser, og torsdag spisser politiinspektøren denne uttalelsen litt.

– Vi kan på ingen måte utelukke flere pågripelser. Vi tar høyde for at det kan være flere involverte som ikke er pågrepet. Det er også litt av bakgrunnen for at vi er så tilbakeholdne med opplysninger om saken, sier Kostveit til NTB.

– Hvordan er fremdriften i etterforskningen?

– Det går med god fart, og vi har ressurser til de arbeidsoppgavene vi setter opp til enhver tid. Det er av verdi at en av de siktede har forklart seg, og slik vi forstår det, ønsker han å fortsatt forklare seg, uten at jeg dermed har sagt noe om hans forklaring er i samsvar med øvrig informasjon i saken.

30-åringen må i første omgang sitte varetektsfengslet fram til 5. oktober.

Flere nyheter: