Menu
Gavan Holohan jubler etter å ha satt inn ett av sine to straffespark i Grimsbys sjokkseier over Southampton i FA-cupen. Foto: David Cliff, AP / NTB

To straffespark senket Southampton i FA-cupen – Grimsby til kvartfinale for første gang på 84 år

To straffespark satt inn av Gavan Holohan ga Grimsby 2-1-seier borte mot Southampton i FA-cupen og sendte gjestefansen til himmels.

Av NTB | 02.03.2023 08:55:42

Sport: Selv om Southampton er sist i Premier League, er Grimsby 64 plasser lenger nede i ligasystemet, på nedre halvdel i League 2.

– Vi møtte opp og håpet på et mirakel, og se hva det betyr for tilhengerne våre. Det er en fantastisk dag. Vi har skrevet oss inn i historiebøkene, sa Grimsby-manager Paul Hurst til ITV.

Grimsby er første lag i turneringens over 150-årige historie som har slått fem lag fra høyere divisjoner i samme utgave av FA-cupen. I kvartfinalen tar laget turen til sørkysten igjen for å møte nok et Premier League-lag i Brighton.

Klubben tok seg til semifinale i den tradisjonsrike cupen to ganger på 1930-tallet (1936, 1939).

Grimsby var ikke alene om å imponere mot en storfavoritt. Fleetwood, som er midt på tabellen i League 1, holdt nullen mot mesterskapsseriens suverene lederlag Burnley i 90 minutter før innbytter Connor Roberts ga hjemmelaget 1-0-seier på overtid.

Fleetwood spilte halvannen omgang i undertall etter at Cian Hayes fikk et strengt rødt kort, men laget skulle hatt en utvisning til, og Burnley en straffe, da en Fleetwood-forsvarer reddet på strek med hånden. Det var ikke VAR i Burnley, og spillet gikk videre.

Derimot fikk laget ta straffespark på overtid i den første omgangen, etter at Josh Emmanuels innlegg traff armen til Lyanco. Holohan gikk fram og sendte ballen i mål, til ellevill glede for bortefansen.

Fem minutter ut i 2. omgang ble det 0-2. Duje Caleta-Car dyttet Denilo Orsi i feltet, og Holohan scoret igjen.

I det 80. minutt trodde en annen innbytter, Theo Walcott, at han hadde berget hjemmelaget da han slo tunnel på keeper Max Crocombe etter å ha blitt spilt gjennom av Ward-Prowse, men VAR fant at han var offside.

Southampton byttet ni spillere fra forrige kamp, og Mohamed Elyounoussi var en av flere som fikk helt fri fra kampen de fleste trodde skulle bli lett match. I stedet er Southampton ute, og Grimsby-fansen kan om to og en halv uke ta med seg sine oppblåsbare flyndrer til nok en cupkamp på sørkysten.

Burnley får bortekamp mot Manchester City i kvartfinalen, mens onsdagens andre vinnerlag fikk hver sin hjemmekamp: Manchester United mot Fulham og Sheffield United mot Blackburn.

I Southampton ble det dømt to VAR-straffer. Allerede i det 17. minutt ropte Grimsby og lagets 4000 tilreisende supportere på straffespark, da Michee Efete gikk ned i feltet. Dommeren og VAR var ikke enige.

Caleta-Car skapte ny spenning da han scoret fra kort hold etter et hjørnespark fra innbytter James Ward-Prowse.

(©NTB)